Schibsted kjøper 67 prosent av det norske oppstartsselskapet Nettbil og går i tillegg inn med med vekstkapital i den digitale markedsplassen for auksjonsbasert salg av bil mot forhandlere over hele Norge.

- Schibsted er opptatt av å investere i nye konsepter vi ser vekstpotensial i, ikke minst i vårt nordiske hjemmemarked. Nettbil tilbyr et ganske så unikt konsept som på en ny måte gir forbrukerne mulighet til å selge sin bruktbil på en rask og bekvem måte, sier Christian Printzell Halvorsen, konserndirektør med ansvar for nordiske markedsplasser i Schibsted, i en melding

Printzell Halvorsen påpeker også hvor relevant tjenesten er i forhold til øvrig virksomhet i Schibsted, ikke minst innenfor markedsplasser.

- Gjennom denne investeringen gir vi våre brukere et enkelt og trygt alternativ - og supplement - til salg av bruktbil på eksempelvis Finn.no, sier han.

Schibsted vil ikke opplyse om hvor mye penger selskapet bruker på kjøpet.  

Les også: Nå blir Aller Media bilforhandler - kjøper seg inn i nytt nettselskap

Kjøper ut Aller
Schibsteds eierandel hentes gjennom kjøp av eksisterende aksjer fra de tidligere investorene Aller Media og Tjuvholmen Ventures. Resten av Nettbil vil fremdeles eies av gründerne selv, som fullt ut beholder sine aksjeposter i selskapet.

- Vi er veldig stolte av vår felles reise med Nettbil. Sammen med Aller Media, har Nettbil vokst 30 ganger siden vår investering i april 2018 og opererer nå i hele landet. Nå er vi glade for at gründerne har funnet et nytt hjem som kan støtte deres ambisjon videre. Vi tror Schibsted og Nettbil er en perfekt match for å bygge verdensledende tjenester i bilbransjen, sier Antoine Thebault, representant for Aller Media og tidligere styreleder i Nettbil.

Nettbil samler bilforhandlere fra hele landet på sin digitale markedsplass, der de får mulighet til å by på bruktbilen som er lagt ut for salg. I dag er over 1.000 forhandlere over hele landet koblet på markedsplattformen og kan gjennom det by på den aktuelle bilen, og antall påkoblede forhandlere øker hele tiden. 

- Schibsted er helt i front innen digital forretningsutvikling, og kjenner bilmarkedet godt. Med Schibsted på eiersiden kan vi nå hurtigere ut til flere og med større markedsføringskraft, sier daglig leder Anders Espelund i Nettbil. 

Nettbil ble etablert i 2015 og solgte 762 biler i 2018. Antallet solgte biler i 2019 passerte 3000 nå i desember. Gründerne bak selskapet har stor tro på at denne veksten vil fortsette når nå Schibsted kommer inn på eiersiden.