Ny administrerende direktør i Lendo-gruppen blir, Roar Bjærum. Hans hovedoppgave blir å videreutvikle selskapets tilbud og fortsette internasjonaliseringen av selskapet, heter det i en pressemelding.

- Schibsteds tilbud om finansielle tjenester har fokus på åpenhet, og gjør det mulig for folk å ta mer informerte beslutninger knyttet til sin personlige økonomi. Det er mye penger å spare for kundene på å sammenligne lån. Vår internasjonale investering i Lendo viser både stort markedspotensial og hvor stort behovet for slike tjenester er for mennesker rundt om i verden. Jeg er veldig glad for at Roar har takket ja til å lede denne satsingen fremover, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Etter å ha vært en rakett i Schibsted-systemet i flere år, har veksten i Lendo nå flatet ut. Torsdag i forrige uke la Schibsted frem sine tall for fjorårets fjerdekvartal der det stod at selskapet økte inntektene med fire prosent til 260 millioner kromer. Størst var veksten i Sverige med 14 prosent. 

Les også: Schibsted-rakett med full fart mot milliarden: - Blitt den store stjerna

Nå skal Bjærum få mer fart på inntektene i Lendo internasjonalt etter at Schibsted-konsernet brukte nesten 20 millioner kroner i fjerdekvartal på geografisk ekspansjon.

- Lendo er i ferd med å bli en synlig global aktør innen finansielle tjenester, i dag er vi til stede i syv land. Fokuset for fremtiden blir å bane vei for raskere ekspansjon og produktutvikling i alle våre markeder, med utspring i vår hub i Oslo under Roars ledelse, sier Dan Ouchterlony, styreleder i Lendo.

Selskapet skal blant annet lansere i Spania i 2020. 

Nok en Telenor-ansettelse
Roar Bjærum har lang erfaring fra ulike internasjonale roller og gjennom utvikling av nye digitale finansielle tjenester. Han har bakgrunn både fra Nordea og Telenor, ikke minst som ansvarlig for å bygge opp internasjonale operasjoner.

Dermed Kristin Skogen Lunds Schibsted nok en Telenor-ansatt til medieselskapet. Tidligere har Skogen Lund hentet folk som Sven Thaulow, Ragnar Kårhus og Atle Lessum.

- Roar Bjærum kommer inn med både nye perspektiver og en solid og relevant erfaring. Vi er utrolig glade for å ha ham om bord som ansvarlig for Lendos spennende reise framover, sier styrelederen i Lendo.

Lendo - som ble grunnlagt i Sverige i 2007 - har hatt stor suksess i de skandinaviske markedene. De siste årene har selskapet også påbegynt sin internasjonalisering gjennom ekspansjon til flere europeiske markeder. I fjor øst startet også etableringen av Lendo Group i Norge, og det er herfra den videre internasjonaliseringen vil styres. 

- Jeg gleder meg over denne muligheten til å lede Lendo inn i neste fase av selskapets historie. Det er virkelig spennende å se hvordan et oppstartsselskap innenfor fintech gjennom gode tjenester og dyktige medarbeidere har oppnådd så stor utbredelse som vi har sett til nå. Jeg føler et stort ansvar for videreføringen av det gode arbeidet som allerede er gjort, og til å ta del av den kulturen som er bygget opp i selskapet. Og ikke minst gleder jeg meg til å presentere Lendos produkter og tjenester til enda flere kunder og markeder, sier Bjærum selv.

Lendo Groups ledelse består nå av Roar Bjærum, Hanna Neidenmark, Mikaela Grännby og Dagfinn Teigland. Ytterligere rekruttering vil skje i løpet av våren. Lendo Group har base i Oslo og vil være integrert med Lendos norske kontor på oppstartscampus på Tøyen.