Koronaviruset slår nå for alvor inn over den internasjonal konferanseverden. Fredag kveld melder en av verdens største musikk-, medier- og teknologikonferanser at de må avlyse. Flere internasjonale medier melder nå dette som blant andre teknologinettavisen TechCrunch.

I en melding fra festivalarrangøren heter det følgende:

- Basert på anbefalingene fra våre øverste helsemyndigheter og vår helsedirektør så har vi truffet denne beslutningen, sier borgermesteren i Austin, Steve Adler.

Budskapet kom ifølge TechCrunch på en pressekonferanse i dag. Adler kaller det en «lokal katastrofe» som vil ramme byens økonomi. SXSW generer flere hundre millioner dollar i inntekter fra turisme, billettsalg og andre inntektsstrømmer årlig.

Nyheten slår ned midt i kveldens feiring av Gullblyanten der flere reklamebyråer er samlet for å kåre de beste reklamejobbene fra fjoråret. Mange reklamebyråer hadde planlagt å reise til Austin i Texas blant annet landets største Try Reklamebyrå.

- Det er ikke helt uventet, og sannsynligvis er det en riktig beslutning både av hensyn til de som reiser og for lokalbefolkningen i Austin hvor det har vært et opprop. Det er synd, men ikke uventet. Vi hadde gledet oss, men sannsynligvis kommer det en sjanse til å lære mer neste år, sier Sindre Beyer i Try Råd til Kampanje.

Festivalen var planlagt å gå av stabelen mellom 13. til 22. mars.

Tidligere denne uken skrev Kampanje at IKT Norge droppet å reise på konferansen og på torsdag meldte SAS på Facebook at deres Scandinavian House ville holde stengt grunnet viruset.

Les også: IKT-Norge trekker seg fra SXSW 2020

Konferansen kom i en svært vanskelig situasjon ettersom både foredragsholdere og sponsorer som Netflix, Apple, Amazon og Facebook trakk seg fra festivalen.