Bergensbaserte Myreze står bak det nye virtuelle studioet til den amerikanske TV-kanalen The Weather Channel, som når ut til 80 millioner husstander i USA. De mener de har skapt verdens første virtuelle TV-kanal, som sømløst kan forvandle seg fra et studio fylt med sol og strandliv, til vinter og snø. I midten av studioet er det en sirkulær skjerm som viser dyptgående værdata.

- At et lite selskap fra Bergen får gjøre verdens første virtuelle TV-kanal kan samenlignes med at en bilmekaniker i Nord-Norge plutslig får i oppgave å bygge den neste romfergen for NASA, sier administrerende direktør Björn Myreze til Kampanje. 

De har gått til spillverdenen for å skape det virtuelle TV-studioet og tatt i bruk Unreal Engine, som blant annet er motoren bak spillfenomenet Fortnite.

- Du kan beskrive Unreal Engine som motoren i bilen, det som gjør alt mulig. Vi har god dialog med Epic Games (som står bak teknologien, red. anm) og de har også hjulpet oss med The Weather Channel, sier Jørgen Steinheim i Myreze til Kampanje.

De har forsøkt å skape et virtuelt miljø som er så stort at det kan romme hele The Weather Channel. De eneste fysiske hjelpemidlene er små grønne skjermer.

- Med et tastetrykk kan man endre miljøet man står i fra New York til Los Angeles. Det skaper en fleksibilitet og en historiefortelling som gjør at seerne får med seg informasjonen på en bedre måte, sier Steinheim.

- Myreze har vært en fantastisk samarbeidspartner i arbeidet med å få frem imponerende visuelle miljøer, slik at vi kan gjøre værpresentasjonene mer levende, sier designsjef Michael Potts i The Weather Channel i en pressemelding.

Dette er den første jobben selskapet har gjort for The Weather Channel og den første store jobben de har gjort for et amerikansk TV-selskap. De har også nylig levert ny design til nyhetskanalen Al Arabiya som når 25 millioner mennesker i Midtøsten.

- Hvor stort er oppdraget for The Weather Channel for dere økonomisk?

- Vi kan ikke gå inn på pris, men det er et prosjekt i mangemillonerklassen for vår del. Vi er et lite selskap i Bergen som omsetter for ti til tolv millioner i året, så du kan tenke deg hvor viktig det er for oss.

Tallene for 2019 er ikke klare, men Steinheim forteller at de vil levere et overskudd etter at de i 2019 tapte nesten fire millioner kroner.