De to oppstartsselskapene Convertelligence og ReCheckit går sammen for å utvikle en ledende plattform for det de kaller «proaktive digitale assistenter». Begge selskapene har holdt det gående noen år på egenhånd, men er planen å slå seg sammen med tanke på å utvikle enda bedre tekniske løsninger og satse internasjonalt

- Vi ønsker å posisjonere det nye, sammenslåtte selskapet mer inn mot markedsføring samtidig som vi satser mer internasjonalt. Det vil være det store fokuset vårt. Begge selskapene er norske og vi har norske kunder. Men mange av dem er internasjonale nå skal vi legge trykket på vinne kunder også utenfor Norge og Norden, sier gründer av Convertelligence, Arash Saidi, til Kampanje.

Etter å ha jobbet sammen på et felles kundeprosjekt, så selskapene et stort potensial i å videreutvikle samarbeidet og skape nye forretningsmuligheter. Dette samarbeidet ledet etter en tid over i samtaler om en sammenslåing av selskapene, kan Saidi fortelle.  

Han blir administrerende direktør i det nye selskapet som får navnet Kindly.

- Hvorfor Kindly?

- Vi tenkte å få frem at maskinlæring, språkteknologi og kunstig intelligens, som ofte blir sett på som noe litt farlig, er til hjelp og støttefunksjoner for selskaper som vil automatisere kundedialogen og kjøpsprosessene. Vårt mål er å revolusjonere måten selskaper kommuniserer med sine kunder, og at de kan skape unike opplevelser tilpasset den enkelte kunde, sier han.

Tidligere NHST-topp er styreleder
En av dem som har spilt en nøkkelrolle i prosessen med å fusjonere de to selskapene er tidligere konsernsjef i NHST, Gunnar Bjørkavåg. Han var nemlig styreleder i begge selskapene.

- Ja, absolutt. Han er en av dem som har jobbet veldig aktivt med fusjonsprosessen, sier Saidi.

På eiersiden, finner en foruten Convertelligence-gründern Saidi og John Antonio Nilsen og ReCheckIT-gründer Peder Aaserud og ansatte, og profilerte investorer som Erik Must og Trond Riiber Knudsen. Must var allerede inne på eiersiden i begge selskaper med 30 prosent i hvert av selskapene, og får nå 30 prosent av det fusjonerte Kindly.

- Vi bare bestemte oss for å gjøre det enkelt som mulig samtidig som det ble rettferdig for aksjonærene. Så det ble en femti-femti splitt. Målet er å bygge noe som er mye større sammen, enn hver for oss, sier Saidi.

- Kan booste effekten
Trond Riiber Knudsen, som Kampanje nylig omtalte som en viktig partner i byrågruppen North Alliance, har lenge påpekt at «enkle grepene for organisk vekst» nå er tatt.

- Samtidig opplever bedrifter at deres økende investeringer i e-handel og digital kommunikasjon ikke gir den forventede effekt og de leter etter gode løsninger som raskt og enkelt kan implementeres. Vi har på nært hold sett hvordan ReCheckit konverterer besøk til kjøp og likeledes hvordan Convertelligence skreddersyr chatbots og øker kundetilfredsheten. Sammen vil disse to selskapene lage et softwarehus som kan booste effekten av kundenes enorme digitale investeringer, sier Riiber Knudsen.

Les også: Tidligere McKinsey-topp trer ut av skyggen – for nå vil North Alliance utfordre konsulentgigantene

Sikter mot 50 millioner
I 2019 hadde selskapene en omsetning på rundt 32 millioner kroner, og regner med å nå en omsetning på 50 millioner i løpet av 2020. Totalt jobber det rundt 50 personer i Kindly og selskapet jobber etter sammenslåingen med med kunder som DNB, Helly Hansen, Norwegian, Elkjøp og Varner.

- Tjener dere penger?

- Vi vil i hvert fall bevege oss mot å tjene penger dersom vi klarer 50 millioner kroner med dagens kostnadsbilde. Da vil det også åpne seg muligheter til å hente kapital for å ta dette videre, sier Saidi.