Rubrikkselskapet Finn.no vil ta en posisjon på det det digitale opplæringsmarkedet og går inn på eiersiden i det norske selskapet Videocation. Det sier toppsjefen i Schibsteds store ditale markedsplass, Christian Printzell Halvorsen som går inn og tar ti prosent av selskapet.

- Finn.no ser et stort potensial innen EdTech-området og Videocation har bygd opp en solid norsk plattform hvor kurs- og kompetanseutvikling enkelt tilbys bedrifts- og privatmarkedet i en Netflix-basert løsning. At eksempelvis LinkedIn kjøpte Lynda.com i 2017 for 1,5 milliarder sier litt om potensialet, sier Halvorsen som er administrerende direktør i Finn.no.

Selskapet ble etablert i 2017 av Sigbjørn Petter Eilertsen, Truls Paulsen, Even Bolstad og Terje Seljeseth.

De digitale arbeidsplattformene som Teams, Zoom og Google Hangout har fått et løft i forbindelse med koronakrisen og Videocation er et norsk internettselskap som har satt seg som mål «om å utfordre de globale teknologiaktørene ved å bli ledende på digital opplæring i Norge.»

- Vi er fornøyde med å ha fått Finn.no inn på eiersiden i Videocation, sier Marius Olsen som er ny administrerende direktør for Videocation.

Selskapet er en heldigital læringsplattform som utvikler, kvalitetssikrer og publiserer nettkurs for det norske bedrifts- og personmarkedet og det er et stort marked det nå skal satses i. Det kommersielle norske etterutdanningsmarkedet for bedrifter ble ifølge Olsen estimert til rundt ti milliarder for flere år siden.

- Vi tror at fremtiden for opplæring ligger i en mye mer fleksibel og digital kursmodell som både er kostnadsbesparende for bedriften, bedre for miljøet, og ikke minst, mindre tidkrevende for deltakerne som kan gjennomføre kursene når og hvor det passer dem. Ingen er ferdig utlært etter fem år på universitet, og korte kurs med høy faglig kvalitet er en viktig driver i kontinuerlig læring og faglig påfyll, sier Olsen.

Koblingene mellom Schibsted, Finn og Videocation er mange og gode. Gründer og styreleder i Videocation er Terje Seljeseth som selv var med å starte og selv var administrerende direktør i Finn.no frem til 2009 da han gikk inn i Schibsteds konsernledelse med ansvar for den internasjonale rubrikkvirksomheten. 

- Vi ser daglig hvordan store amerikanske eller kinesiske plattformer blir fullstendig dominerende innen sine områder. Det burde være gode grunner til å heie på en norsk plattform for opplæring. Det kunne jo være greit at nordmenn ikke er helt avhengig av selskaper som Facebook, Google eller Amazon, sier Terje Seljeseth, styreleder i Videocation.

Men også Marius Olsen selv kjenner Schibsted godt. Han har bakgrunn som direktør for plattform- og teknologitrender i Schibsted, var med på å starte innholdsmarkedsføringsbyrået VG Partnerstudio. Nå starter han opp som sjef for Videocation etter et knapt år i Urban Sharing.

- Kontinuerlig læring og kompetanseutvikling er viktigere enn noensinne, på tvers av alle bransjer. Det er ingen tvil om at Videocation.no nå opplever økt etterspørsel i lys av dagens koronasituasjon, da mange sitter på hjemmekontor og en større andel arbeidstakere er permitterte. Det at videolæring både er mer kostnadseffektivt og miljøbesparende enn tradisjonell kursvirksomhet gjør oss trygge på veksten vi nå ser i videolæring kommer til å vedvare også i kjølvannet av koronasituasjonen, sier Olsen.

Får ny jobb:

Tidligere Schibsted-topp, Marius Olsen, blir sjef i Videocation.