Iskremprodusenten Isbjørn Is, som holder til på Askøy utenfor Bergen, har gått fra å være en lokal aktør til å bli nasjonal etter å ha fått distribusjonsavtale med Rema 1000 for knappe to år siden. Nå satser vestlandsbedriften inn mot sommersesongen med ny identitet og merkevare, med hjelp fra Knowit.

- Det har vært viktig for oss å ta med sentrale assosiasjoner som vennlig, jordnær, raus og sosial som en del av fundamentet i jobben med merkevaren, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Isbjørn Is, Marvel Skreien Stigen.

Nå har de både ny logo og ny profil på plass.

- Vi har ønsket å skape en leken, utadvendt, moderne og uttrykksfull identitet. Den visuelle identiteten skal tydelig avspeile hvilken kategori Isbjørn Is tilhører, gjennom sin organiske form, kremet bunnfarge og sjokoladebrune font, sier identitetsdesigner May Åshild Myrvang i Knowit. 

- Et friskt pust
Borghild Feet, kundeansvarlig i Knowit, forteller om en lang og grundig prosess med Isbjørn Is som startet allerede i 2019. Hun forteller at det har vært et ærefullt oppdrag å ta merkevaren, som har røtter tilbake til 1962, videre.

- Vi har hatt et stort team på jobben og levert i høyt tempo de siste månedene for å nå lanseringen, sier hun.

Merkevareutvikler Tom Lekven Nilsen forteller at målet har vært å skape en revitalisert merkevare som legger grunnlaget for videre vekst, i tillegg til å ta med seg historien videre. Han legger også til at det har vært sentralt å skape en differensiert merkevare i et forholds homogent marked.

- Som nasjonal utfordrer har fokuset vært på å øke kjennskapen til mor-merket, fremfor å bygge identitet på enkeltprodukter. Isbjørnen er en naturlig del av identiteten, og sammen med ny emballasje på kjente klassikere og nye innovative produkter fremstår merkevaren nå som et friskt pust i kategorien, sier han.

Skal fortsette å bite fra seg
Administrerende direktør Morten Kolseth har store ambisjoner for at utfordreren skal fortsette å bite fra seg i markedet.

- Vi har gjort store investeringer de siste årene, og har ambisjoner om å ta nye markedsandeler i sesongen som ligger foran oss. Å ha fått en ny og solid identitet på plass er et viktig fundament når vi skal lykkes med å nå våre mål i årene som kommer, utdyper han.