Slik skriver du en god stillingsannonse

I dagens jobbmarked krever det mer å finne den rette kompetansen, da konkurransen om de beste hodene blir stadig tøffere. Samtidig forventer arbeidstakeren mer enn før. Det holder ikke lenger å kun legge ut en generisk søknadstekst publisert i egne kanaler, og dermed forvente at arbeidstakerne kommer til deg. Dere må vekke interesse og være på riktige og relevante flatene. Her er noen tips til hvordan du kan skrive en stillingsannonse som vekker oppmerksomheten til kandidatene:

Overskrift eller ingress
Visste du at du kan har 8 sekunder på å fange noens oppmerksomhet?

Start derfor gjerne stillingsannonsen med å stille et spørsmål som vekker nysgjerrigheten og får kandidaten til å ville lese videre. Dette kan du enten ha som overskrift i stillingsannonsen (i stedet for stillingstittelen), eller trekke ut i fet skrift øverst i teksten.

Bilde
Vi anbefaler å ha et bilde med i stillingsannonsen, slik at dere får vist frem enda mer av hvem dere er. Her anbefaler vi et bilde av mennesker, og gjerne av egne ansatte i deres lokaler. Vis frem personligheten deres, og unngå stock-bilder og sort/hvitt.

Dette bildet vil vi også bruke til å promotere stillingen i sosiale medier, så et format på 1200 (bredde) x 628 (høyde) er det aller beste.

Teksten
Bruk bedriftens "tone of voice" og tør å være personlig - hvis det passer seg! Er dere lekne og utfordrende? Vis det frem da vel!

Mange bedrifter skriver generiske klipp- og limtekster når de skriver en stillingsannonse, og benytter seg gjerne av floskler og klisjeer. Dropp det, og fortell heller om hva det er som gjør dere så spesielle og nøyaktig hva kandidaten kan forvente. Ta gjerne med eksempler!

Hold gjerne teksten så kort som mulig. Hva går stillingen ut på? Hva er det søkeren trenger å vite om dere? Og hva forventer dere av deres nye ansatt? Det er stort sett ikke mer enn dette som skal til i første runde. Husk bare å ha med en kontaktperson i annonsen, slik at kandidaten vet hvem hen skal kontakte for å finne mer informasjon.

Og du? Husk å få en kollega til å lese gjennom teksten din en ekstra gang før den er klar til publisering.

Personlighet
Det krever ofte lite for å gjøre en stillingsannonse mer personlig. Kanskje dere kan lage en liten filmsnutt som viser frem "behind the scenes"?

Sjekk ut vårt eksempel på hvordan vi løste det da vi skulle ansette ny journalist. Filmen er filmet med Iphone og redigert med et enkelt redigeringsprogram.

Slik skriver du en god stillingsannonse