Enrique Patrickson har fungert som finansdirektør i Viaplay i nærmere to år. Nå har han imidlertid bestemt seg for å forlate selskapet, og med det kommer   Johan Johansson inn som hans etterfølger, kommer det frem av i en pressemelding. 

Johansson har det siste året vært finansdirektør og viseadministrerende direktør for vekst- og finansieringsplattformen Gilion, tidligere Ark Kapital. Før det var han administrerende direktør og styremedlem i klokke- og smykkeforhandleren Daniel Wellington. Johansson har også erfaring fra teleoperatøren Three i Sverige, og Modern Times Group (MTG), som var Viaplay Groups tidligere morselskap.

I tillegg kommer Christian Albeck inn som co-CEO. Han har fungert i rollen som midlertidig administrerende direktør for den svenske virksomheten siden januar i år. 

konsernsjef i Viaplay Group, Jørgen Madsen Lindemann er veldig glad for å ha fått på plass Johansson.

- Johan kjenner Viaplay Group og produktene våre veldig godt fra sine tidligere roller i MTG, og har samlet bred og svært relevant erfaring fra lederstillingene han har hatt siden han forlot MTG. Jeg ser frem til å jobbe med ham igjen når vi fortsetter å omforme Viaplay Group til det geografisk fokuserte og lønnsomme selskapet det burde være. Vi har mange operasjonelle forbedringer og innovasjoner å gjøre i Sverige og på tvers av konsernet, og kombinasjonen av Christian og Johans ferdigheter og bakgrunn vil være avgjørende.

Lindemann takker samtidig Patrickson for innsatsen sin.

- Det har vært en stor glede å jobbe med Enrique siden juni i fjor, og jeg er veldig takknemlig for å ha hatt ham ved min side som driver rekapitaliseringen og retransformeringen av Viaplay Group fra en funksjonelt orientert gruppe med bredt innholdsforbruk til en mye mer lands- og produktfokusert organisasjon. Han har gitt et viktig bidrag for å få konsernet tilbake på sporet.

Lindheim forteller videre at Viaplay Group har klare prioriteringer fremover om å levere kommersielt levedyktig innhold, riktig prise underholdningstilbudene sine, utforske nye inntektsstrømmer, pleie strategiske partnerskap og opprettholde streng kostnadskontroll.