I 2021 ble OMOs kommunikasjonskonsept “Kjell og Tore” født for å hjelpe OMO med å snu den fallende trenden de så i markedsandel og salg. For å etablere seg som tøyvaskeksperten, rullet OMO ut de to grønne figurene med bred Fredrikstad-dialekt gjennom TV-reklame og video. Og da Kjell og Tore fikk prate med det norske folk gjennom samtalebasert reklame, lot folk seg virkelig sjarmere.

Tross den gode mottakelsen Kjell og Tore fikk gjennom TV-reklamene og videoene, følte OMD, mediebyrået til OMO, at de kunne bli enda mer personlige.

- Vi så at Kjell og Tore hadde potensial til å sjarmere folket ytterligere, og vi ville at folk virkelig skulle bli kjent med dem. Samtidig tenkte vi at den beste måten folk kunne bli kjent med guttene på var å snakke med dem, fremfor å bare bli snakket til, forklarer Bjørn Eidsvig, strategisk rådgiver hos OMD.

Det var da det norske adtech-selskapet Cavai kom inn i bildet. Selskapet har siden 2018 tilbudt interaktive annonseløsninger, deriblant samtalebaserte bannere der merkevarer kan snakke med målgruppen.

- Med et kommunikasjonskonsept der dialog og dialekt spiller en såpass stor rolle som det gjør i Kjell og Tore-universet, ble det veldig naturlig å utforske de samtalebaserte bannerne fra Cavai, fortsetter Eidsvig.

Gjennom tre kampanjepulser ble det utviklet en rekke samtalekonsepter. På tvers av over 40.000 samtaler hos alle de store norske publisistene, delte Kjell og Tore vasketips og vittigheter med befolkningen – noe som skulle vise seg å gi resultater over all forventning.

Se case-videoen her:

Eidsvig forteller at han er svært fornøyd med prosessen.

- Vi testet kampanjene nøye, optimaliserte underveis, og for hver nye kampanjepuls tok vi med oss læring fra den forrige. Det tette samarbeidet vi hadde med både OMO og Cavai gjorde det enkelt å komme opp med nye og forbedrede løsninger.

Sammen med Cavai klarte OMD og OMO å snu den fallende trenden de tidligere hadde sett. Markedsandelen økte med hele 5,7%, og i tillegg så de en økning på 4% i antall enheter solgt gjennom de tre kampanjepulsene. Og ikke nok med det: Budskapsforståelsen om at OMO er tøyvaskeksperten, med fargebevaring som en av sine ekspertiser, økte fra fra 54% til 59%.

- Disse kampanjene er prakteksempler på det samtalebasert reklame handler om – å gi merkevarer en stemme slik at mennesker får muligheten til å delta i en dialog, fremfor å stå som passive og uinteresserte tilskuere. Når det gjøres rett, vil det øke relevans, oppmerksomhet og engasjement. Kjell og Tore er en perfekt match med våre løsninger; folk får interagere med dem, lære av dem, og ikke minst la seg underholde av dem. Det er langt mer enn man får til med de fleste bannerannonser, forklarer Mellina Villanueva, Senior Creative i Cavai.

- Vi er strålende fornøyde med resultatene dette samarbeidet har gitt, og denne nye måten å utnytte seg av klassiske displayplasseringer på for å kommunisere med, og ikke til, forbruker, sier Henrik Christensen, Brand Manager i Orkla Home & Personal Care Norway.

Han legger til:

- Annonsene har bidratt markant til det enorme engasjementet vi ser for Kjell og Tore. Cavai er et helt nytt element i mediemiksen som ikke bare støtter solid opp om aktivitetene på andre flater, men også leverer svært godt isolert sett.

Konseptet Kjell og Tore er utviklet og produsent av TRY ved Helge Gjertveit.

Henrik Christensen og Tore er strålende fornøyd med resultatene fra kampanjen.