Vi har tenkt tanken lenge og det har nok de aller fleste andre bedrifter også gjort. Når ble du sist engasjert av reklame? Vår refleksjon er at det skjer for sjeldent. Grunnen er kanskje at vi som byråkunder ikke har skjønt eller sett skiftet som har pågått i noen år.

Dagens unge voksne forventer at merkevarer bidrar. Bidrar med å gjøre verden til et bedre sted, lokalt, regionalt eller globalt. Det heier vi på. De responderer dårlig på tradisjonell reklame, vil i liten grad dele sine personopplysninger med merkevarer og har en velutviklet bullshit-detektor. Sagt litt enkelt er dette en gjeng konsumenter med adblock iboende i DNA'et sitt. De konsumerer innhold på en ny måte som vi markedsførere har problemer med å omstille oss til.

Vi dro til Cannes som troende, nå har vi blitt evangelister.

Vi må slutte å gjøre ting folk ikke bryr seg om. Vi som representerer merkevarer må skape opplevelser som betyr noe for folk. Data er digg, men nå vil vi lage ting som begeistrer, som bryter støymuren som vi selv har vært med å lage der ute. Våre kunder er våre aller beste allierte. Det er de vi bryr oss om, de vi vil bli stadig bedre for. Og selvsagt, kanskje så bra at de anbefaler oss til andre.

Noe av diskusjonen i Cannes gikk på inhouse kreativitet versus byrå. Vi har troen på begge deler. Vi har troen på våre egne kapabiliteter og produksjonsevne, men her er det vi brenner for; byråenes kreative kraft skal hjelpe oss til å oppdage nye og uante muligheter der digitalt møter fysisk og gode merkevareopplevelser oppstår.

Vi ønsker å komme i kontakt med byråer som ser muligheter der andre ser begrensninger. Som våger å tenke stort. Som utfordrer bransjenormer og som tenker at også en bank kan gjøre en forskjell.