Modern Times Group (MTG) fastslår at selskapet ikke lenger er interessert i å kjøpe satellittvirksomheten til den Telenor-eide distributøren Canal Digital eller å slå sammen MTGs egen distributørenhet med den norskeide.

- For å være ærlig, så ser vi ikke noen muligheter på dette stadiet i Skandinavia, sier administrerende direktør Hans-Holger Albrecht i MTG til Bloomberg News.

- Vi har forsøkt alle muligheter til å få til en avtale med Telenor de siste ti årene, legger Albrecht til.

- Telenor mistet muligheten
MTG-sjefen varsler at selskapet heller vil investere i markeder i Afrika og Asia fremover. Samtidig fortsetter satsingen på nett-tv-satsingen Viaplay for fullt, ifølge Albrecht, som mener Telenor har rotet bort en sjanse til å gjøre en handel.

- Jeg ser at bransjen endrer seg raskere og mer fundamentalt nå, slik at nye plattformer som Viaplay er fremtidens trend. Etter min mening har Telenor mistet en mulighet til å gjøre noe med Canal Digital og vi vil heller gå videre til andre felt, sier han.

I mars 2011 ble det kjent at Telenor vurderte å selge satellittvirksomheten i Canal Digital og at det pågikk samtaler med TV 2-eier Egmont og svenske Bonnier. Høsten samme år kom det fram at MTG, Bonnier og Nordic Capital hadde lagt inn bud på Canal Digital. Prisen antok man ville havne på mellom fire og fem milliarder svenske kroner, som tilsvarer mellom 3,2 milliarder og 4,2 milliarder norske kroner.

MTG, som eier blant annet betal-tv-distributøren Viasat og de kommersielle kanalene TV3 og Viasat 4, ønsket å smelte sammen Viasat og Canal Digital til en nordisk distributørgigant med to millioner husholdninger i porteføljen. En slik aktør ville ha kontrollert hele det norske tv-satellittmarkedet. Men nå hevder altså MTG-sjef Hans-Holger Albrecht at planene er skrinlagt.

Les også: - Canal Digital er til salgs

Les mer: Jakter på nordisk tv-gull

Les mer: Svensk tv-raid i Norge

- Scherman ville kjøpe Canal Digital
Våren 2011 forhandlet Bonnier med Telenor om å få kjøpe seg inn i Canal Digital. Forsøket var et ledd i TV4/Bonnier-topp Jan Schermans plan om å skape en nordisk tv-kjempe, men forhandlingene mellom Bonnier og Telenor om Canal Digital sprakk, ifølge Resumé. Telenor ga banken J P Morgan oppdraget med å selge Canal ­Digital. Men uten resultater så langt.

Kampanje skrev i oktober i fjor at det ble jobbet med løsninger rundt Canal Digital, deriblant et salg av selskapet til MTG. En annen mulig løsning var å legge Canal Digital inn i en større nordisk struktur bestående av mediegigantene Bonnier, Egmont og Telenor selv. Dette prosjektet gikk under navnet Nordic Broadcasting og omfattet flere av de store nordiske, kommersielle allmennkringkasterne deriblant norske TV 2.

- Ikke rart
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor ville verken bekrefte eller avkrefte om det pågikk en slik salgsprosess rundt satellitt-tv-selskapet eller hvorvidt Canal Digital vil være strategisk viktig for Telenor fremover.

- Men i lys av den utvikling vi nå ser så er det ikke rart at aktørene i dette markedet spør seg selv om hvordan fremtiden ser ut. Men lengre får du ikke denne kommentaren fra meg, sa Baksaas til Kampanje i oktober 2011.