Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
Kirkens Nødhjelp, Nobelkomitéen, Amnesty International Norge og menneskerettighets–organisasjonen Worldview Rights er blant dem som har oppfordret Olympiatoppen til å avslutte samarbeidet med Triumph, på bakgrunn av anklager om at selskapet samarbeider med militærregimet i Burma. Nå gir altså Olympiatoppen etter for presset og dropper avtalen.
– Etter å ha vært i dialog med statsministeren og Kulturdepartementet, som er med å finansiere OL-deltagelsen, har vi valgt å stoppe undertøyskolleksjonen, bekrefter Lea.
– Vi har respekt for at Burma er et land man ikke bør samarbeide med, og for oss er det viktigste å ha klær til utøverne som de kan stå for, fortsetter Lea.
Han presiserer imidlertid at Triumph forsikret dem om at det aktuelle undertøyet ikke var produsert i Burma, selv om en av undertøysprodusentens fabrikker ligger der. Informasjonssjefen kan ikke uttale seg om detaljene i avtalen, men opplyser at Triumph kun skulle levere undertøy til deltagerne, og at samarbeidet ikke skulle synliggjøres gjennom markedsføring. Han sier også at avtalebruddet ikke får noen økonomiske konsekvenser.
– Jeg tror heller ikke oppstyret de siste dagene har fått negative effekter for oss. Jeg opplever at vi har et godt omdømme, og jeg tror neppe folk forventer at vi skulle vite at vi ikke burde ha gått inn i denne avtalen, sier Lea.