Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
– Virksomheter som vil trekke til seg de beste, mest interessante kandidatene i dagens opphetede arbeidsmarked, må tenke mer på «image» og verdier som trivsel, forhold til kolleger og personalpolitikk. Lønn betyr stadig mindre, sier Bjørn Alsterberg, leder av det internasjonale rekrutteringsfirmaet UpSource til Aftenposten.
Han forteller at selskapet, som jobber mye mot finansbransjen og IT-næringen, opplever at stadig flere kandidater tenker image og omdømme, fremfor hvor mye penger som tikker inn på lønnskontoen hver måned.
– Dagens opphetede arbeidsmarked gjør at folk blir kritiske og søker seg til selskaper som de ønsker å identifisere seg med. Da er ikke god betaling tilstrekkelig. Bedriftens posisjon og renommé får også avgjørende betydning. Ikke minst fordi mange søkere også tenker mye på hvordan de skal bygge opp sin egen karrière. Da teller det mye å ha de rette bedriftene på CV-en, sier Alsterberg.
Han trekker frem Norske Skog og Nera som eksempler på virksomheter der dyktige medarbeidere er på full fart ut av døren og anbefaler selskaper som Telenor, MacDonald's og Color Line å arbeide aktivt med å bedre sitt image, sammen med offentlige virksomheter innen stat-, helse- og kommunesektoren.
Samtidig trekker Alsterberg frem TV 2, PricewaterhouseCoopers, McKinsey, Fast, Handelsbanken, Aker og Frontline som eksempler på selskaper med en attraktiv profil blant de mest etterspurte arbeidssøkerne.
– Det er ikke nytt at bedrifter som går godt, trekker til seg de beste folkene. Forskjellen er at i dagens hete arbeidsmarked teller det så mye mer enn før å kunne lokke med en suksesshistorie i jakten på de beste medarbeiderne, sier han.