Glad prisvinner: Teknisk Ukeblad-sjef Jan Moberg gledet seg over flere priser på Fagpresseprisen sist uke. - Det er svært gledelig at flere og flere leser bladet. Samlet når vi nå netto 400.000 lesere ukentlig. Det er trolig verdensrekord for et teknologisk tidsskrift, sier Jan Moberg. Her sammen med påtroppende og avtroppende fagpressesjef, Elin Floberghagen og Even Trygve Hansen.

Sikter mot nett-rekord

Digital prisvinner setter seg friske digitale mål når de skal vokse med 40 prosent på nett. Samtidig venter nye utfordringer på papir. - 2013 vil derfor bli nok et utfordrende år, sier Jan Moberg.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har Teknisk Ukeblad (TU) hentet hjem flere priser for sine digitale satsinger. Under Mediedagene i Bergen i mai ble tu.no vinner av «Årets nisjenettsted», mens forlaget også vant «Fagpressens digitalpris» torsdag i forrige uke.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Jan Moberg sier Teknisk Ukeblad Media opplever sterk vekst både på lesertall og omsetningen på nett og at forlaget nå setter seg nye, digital mål for 2013.

- Det er målrettet utvikling, prioritering og vekst som gir de digitale resultatene. Skal vi få en lønnsom fremtid, må vi ta en digital posisjon. Våre beregninger viser at vi er lønnsomme på nett. Målet for 2013 er 23 millioner kroner i digitale inntekter. Dette skal vi ha fullt trykk på og utvikle videre, sier Moberg i Teknisk Ukeblad Media til Kampanje.

Digital nettvekst
Det vil i så fall resultere i en vekst på over 40 prosent sammenlignet med omsetningen i 2012 som endte på 16 millioner kroner. I 2011 var den samme veksten på 13,5 millioner kroner. Dersom Moberg lykkes med sine mål vil Teknisk Ukeblad ha en digital andel av omsetningen på i overkant av 20 prosent. Totale inntekter for selskapet endte på 103,3 millioner kroner i 2012.

Det er særlig på merkevarer at Teknisk Ukeblad på nett har opplevd sterk vekst. I 2012 var inntektsveksten på 45 prosent innen digital merkevareannonsering.

- Det er TU.no og digital merkevareannonsering som vokser mest. Men fra i fjor til i år vokser også digital stilling godt. Veksten kommer som følge av trafikkveksten på TU.no, og fordi vi har styrket vår digitale salgskompetanse og kraft. Vi skal også få fart på de digitale inntektene på Våre Veger og Automatisering, selv om disse utgjør liten andel, sier Moberg.

Tror på overskudd
Men som i de fleste andre mediehus sliter Teknisk Ukeblad med en tungdrevet papirvirksomhet. Moberg sier Teknisk Ukeblad har de samme utfordringene i annonsemarkedet som andre papirmedier og at forretningsmodellen som hvilte ene og alene på annonser i dag ikke lenger er tilstrekkelig. I 2009 ble det derfor innført en abonnementsbetaling for eierforeningene.

Men heller ikke dette er tilstrekkelig til å bringe selskapet i balanse. Fjoråret endte med et underskudd på 11,8 millioner kroner etter skatt etter at alle kostnader i forbindelse med en større omstillingsprosess på høsten i fjor ble gjennomført.

- Kostnadskuttene har virket. Selskapet er lønnsomt så langt i år. Imidlertid ser vi at annonseinntektene på papir, og spesielt markedet for stillingsannonser, blir stadig mer krevende. 2013 vil derfor bli nok et utfordrende år. Vi må være flinke med kostnadene samtidig som vi gir full gass på vår digitale satsing. Vi har nettopp ansatt egen ansvarlig for videoplatformen – og skal ansette flere utviklere. Vi skal opp og frem, sier Moberg.

Powered by Labrador CMS