Det nye design- og kommunikasjonsselskapet Cure startet opp for kort tid siden med base på Nordnes i Bergen sentrum. Uten særlig med penger og lite aksjekapital, begynte ungguttene Brage Brenna-Lund (24) og Bendik Bergh (24) arbeidet med å bygge opp sitt eget designbyrå fra skolebenken i Milano.

Partnerne møttes for første gang på Høyskolen Kristiania og gikk sammen videre på det anerkjente designakademiet NABA i Milano, Italia. Der tok de en dobbel bachelorgrad innen art direction og grafisk design for å kunne jobbe selvstendig med alle relevante ledd innenfor designyrket.

- Cure har en tidløs, stilren og profesjonell grafisk profil, som også går igjen i våre prosjekter. Italienerne er mer tradisjonelle i sitt arbeid, men både Bendik og jeg har beholdt den skandinaviske stilen, sier Brage Brenna-Lund.

Hittil de eneste i landet
Med et unikt konsept lånt av advokatbransjen, som går under navnet «no cure – no pay», er partnerne enige om at de kan kalle seg for landets modigste designbyrå.  I advokatbransjen betyr dette at hvis kunden av en eller annen grunn ikke er fornøyd etter å ha mottatt juridisk hjelp, vil man ikke bli økonomisk belastet.

For kundene til Cures del betyr det man «ikke trenger å betale for oppdraget dersom konkurransekraften ikke øker». 

- Vi ønsker at alle bedrifter – ikke bare de største – skal ha mulighet til å ta seg råd til en visuell profil. Små til mellomstore bedrifter med liten betalingsevne har ofte ikke råd til design som fungerer. Vi så derfor en mulighet i å nå disse ved å gi dem tilbudet «no cure – no pay» som kommer helt uten økonomisk risiko. Det har vært en «cure» på alle prosjektene hittil, men det skulle vel bare mangle, sier Bendik Bergh.

Byttet inn jobb med lokaler 
Gründerne som startet helt på bar bakke, gjorde sin første jobb i bytte mot leie av kontorer, og etablerte seg med en aksjekapital som bestod av et lån fra generøse foreldre. Nå – under seks måneder senere – omsetter Cure for over en halv million, flyttet inn i de tidligere lokalene til Knowit. Nå har byrået begynt å få vind under vingene.

- Nå har vi flere pågående prosjekter hvor vi jobber med både digital markedsføring, emballasjedesign og visuelle profiler. Vi har blant annet fått støtte fra Innovasjon Norge, og kommer med et nytt og spennende konsept innen 2018. Men vi håper snart å utvide Cure ved å ansette unge, nytenkende kreatører. Vi har som mål å bli en gasellebedrift. Og med store avtaler i boks, ser vi nå at det vil bli mulig for oss, sier Brenna-Lund.

Det nye byrået har så langt jobbet for blant andre Privatmegleren, Øyo og NRK.