Det nystartede designbyrået Studio Vues har sikret seg jobben med å bygge en veldedighetsbørs for Oslo Philanthropic Exchange (OPX) der formålet er å sikre at en større del av veldedige donasjoner går direkte til formålet.

Michelle Cole i Studio Vues er henrykt over å gå seirende ut av byråkonkurransen.

- Dette oppdraget sjekker av på alt for oss; verdier, formål, at vi får brukt hele bredden av kompetanse, at det er internasjonalt og ikke minst at det er god personkjemi med kunden, sier hun.

Hun kaller dette for noe av det mest spennende hun har vært med på i løpet av 25 år i bransjen.

- Vi klyper oss i armen, for vi vet vi har vært i tøff konkurranse om oppdraget. Det er rett og slett helt rått at vi vant.

Studio Vues ble etablert i fjor da Elizabeth Matre-Aas og Michelle Cole forlot stillingene som henholdsvis daglig leder og prosjektdirektør i Designit for å starte opp et eget designbyrå med det franske konsulentselskapet Devoteam i ryggen. I januar ønsker de seks nyansatte velkomne og teller med det 18 stykker.

Les mer: Nytt designbyrå går fra to til tolv ansatte: - Det er ikke en billig butikk å få opp, men vi skal levere

- Vi er sikre på at Studio Vues er den beste til å utvikle tjenesten. De utviste en stor forståelse for helheten; alt fra forretningsmodellering til konsept-og merkevareutvikling, med sterkt fokus på brukerbehov og systemtenkning. I tillegg fikk de raskt en god forståelse for mekanismene i bransjen som skal styre børsen. Vi har hatt en fin prosess i perioden vi har jobbet sammen, dette er en utrolig inspirerende gjeng, sier Nina Skui Lohk, administrerende direktør i OPX.

De skal ta i bruk børslignende mekanismer for å utvikle «trygge, effektive og transparente prosesser» der donorer på en enkel måte kan finne prosjekter som de ønsker å støtte. 

- Det går alt for mye tid og penger til administrasjon og rapportering og det er store muligheter for effektivisering, slik at ressursene kan optimaliseres der de trengs, sier Nina Skui Lohk.

Åtte byråer ble invitert inn i byråkonkurransen og det var Studio Vues som oppnådde den høyeste poengscoren, og ifølge markedsdirektør og produkteier i OPX, Bjørn Haugland, skilte de seg ut i måten de angrep oppgaven på.

- Når vi skal jobbe sammen over tid, må vi vite at vi går godt sammen og forstår hverandre 100 prosent, sier Haugland.