Etter to år i Bardufoss i Nord-Norge, flytter den tidligere kommunikasjonssjefen for Hæren til Sør-Norge og blir kommunikasjonssjef i Forsvarets veterantjeneste.

- Det er familiære årsaker til at vi måtte flytte ned igjen allerede, men jeg er svært takknemlig for de to årene jeg fikk i Hæren og gleder meg nå stort over en ny spennende stilling i Forsvaret, sier Jostein Røraas til Kampanje. 

Nå venter utfordringer i hovedstaden, men fremdeles i Forsvaret.

 - I Norge har vi 100.000 veteraner. Det er folk som har deltatt i internasjonale militære operasjoner. Disse bør få den anerkjennelsen de fortjener. De må ivaretas på en god måte, og få den oppfølginga de måtte trenge etter tjenesten, sier kommunikasjonssjefen.

Måtte holde igjen informasjon
Røraas har en lang og innholdsrik CV og har blant annet vært konsulent i Burson-Marsteller i New York, kommunikasjonssjef i Oslo Maraton, pressekontakt i Oslo politidistrikt, markedssjef i Dell Norge og manager for seileren Knut Frostad. Likevel beskriver han jobben som kommunikasjonssjef i Hæren som en av de mest givende og spennende jobbene han har hatt.

- Kompleksiteten, intensiteten og følelsen av å holde på med noe viktig for landet er noe av det jeg vil framheve som mest positivt, sier han.

- Hva har vært mest krevende?

- Det mest krevende jeg var oppe i, var da sersjant Hågen Skattum i Ingeniørbataljonen på Skjold mistet livet i ei sprengningsulykke i Mauken i oktober 2017. Da var det mange involverte og medias informasjonsbehov var stort. Samtidig kunne ikke kommunikasjonsavdelinga i hæren gå ut med så mye informasjon, sier han.

Møtte Obama
Han sier han fikk gode tilbakemeldinger fra journalister, politiet og ikke minst familien til avdøde.

- Det var mange som var involvert i håndteringa av sprengningsulykka, og jeg var bare var en brikke i et stort maskineri. Likevel er det godt å ha vært med på laget som håndterte saken på en god måte.

Nå håper han på litt roligere, men fortsatt meningsfulle dager i Forsvarets veterantjeneste.

- Anerkjennelse, ivaretakelse og oppfølging av veteraner er særdeles meningsfullt og viktig. Da jeg var så heldig å møte Obama i fjor og fortalte kort om min bakgrunn, opplevde jeg en slags høflig takknemlighet av han i det han responderte «Thank you for your service.» Jeg håper vi kommer dit i Norge også, at Erna takker veteranene når hun møter dem, sier den ferske kommunikasjonssjefen for Forsvarets veterantjeneste.