Maria Aas-Eng kjøper i underkant av ti prosent av Lava Oslo og går inn som konsernsjef i den Oslo-baserte restaurantgruppen som står bak en rekke restauranter som Katla, Sentralen, Smalhans og The Golden Chimp samt kantinekonseptet Dugurd. Aas-Eng var lenge en svært profilert byråleder og jobbet sist i Red-gruppen der hun var en av eierne som solgte mediebyrået sitt til Dentsu. Deretter tok Aas-Eng et kort stopp i netthandelsbutikken Komplett.no før hun sluttet der. 

Nå går hun til en bransje som sakte, men sikkert våkner til liv etter koronapandemiens herjinger. Aas-Eng trer samtidig inn i rollen som konsernsjef for Lava-gruppen.

- Det blir fantastisk å få alle våre kollegaer tilbake i jobb og vi lover å levere magiske mat og vinopplevelser til gjester som kanskje begynner å gå litt lei egne matkunstner. Etter vi har fått hjulene i gang igjen blir det fokus på lønnsom vekst og langsiktig verdiskapning for både ansatte og eiere. Fremtiden for restaurantbransjen ser lys ut, sier den nye konsernsjefen, Maria Aas-Eng.  

- Hvordan blir overgangen fra byrå og e-handel til restaurant , det er et langt sprang?

- For det første så gleder jeg meg til å lære mye nytt i en bransje bestående av utrolig dyktige kollegaer og så tror jeg ikke nødvendigvis min nye jobb blir så annerledes enn tidligere bransjer. Mitt fokus skal være å bygge et godt arbeidsmiljø også skal vi skape god vekst og utvikle oss videre, og det med store ambisjoner, sier hun.

Les også: Maria Aas-Eng slutter i Komplett etter kort tid: - Jobben stod ikke til mine forventninger

- En av landets dyktigste ledere
Aas-Eng var også en høyt ansett leder som ved tre anledninger ble kåret til mediebransjens beste leder i en undersøkelse som gjennomføres hvert år av rekrutteringsbyrået Teft. Gründerne av Lava Oslo, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Stian Floer er svært fornøyd med sin nye kollega og medeier.

- Vi er veldig stolte over at en av landets dyktigste ledere nå blir sjef i Lava. Hun deler våre verdier og visjon og sammen skal vi skape mange nye jobber og sørge for at Lava Oslo er bransjens mest attraktive arbeidsplass, sier gründer Even Ramsvik.

Som for alle andre i restaurantbransjen har det siste året vært svært tøft for Lava og deres 150 ansatte. Men gruppen har prøvd å holde så mange restauranter som mulig åpne og jobbet frem alternative inntektsstrømmer som hjemlevering av gourmet mat-kit fra Katla, Smalhans och The Golden Chimp.

- Vi har lykkes med å omstille driften i flere restauranter - og responsen fra kundene har vært over all forventning. De siste 6 månedene har vi levert over 15.000 måltider hjem på døren til våre kunder forklarer konsernkjøkkensjef Tom Victor Gausdal.

Samlet sett omsatte Lava Oslo sine restauranter for rundt 80 millioner kroner i 2020 og gikk med et overskudd på rundt 1,6 millioner kroner. Morselskapet fikk et driftsresultat på minus 2,5 millioner kroner. Alle tall er foreløpige og ureviderte.  

Les også: Kampen mot verdens reklamegiganter byttes ut med Amazon - Aas-Eng er klar for ny jobb