Marianne Ødegaard Ribe blir ny administrerende direktør for Norges største bryggeriselskap.  Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i NorgesGruppen Servicehandel.

Hun tar over etter Anders Røed som forlater toppjobben til fordel for en stilling ved bryggeriet Kronenbourg som blant annet produserer det franske ølet, 1664. Røed blir imidlertid i samme familie ettersom både Ringnes og Kronenbourg eies av den danske giganten Carlsberg.

Nå blir det Marianne Ødegaard Ribe som skal forvalte kjente og kjære merkevarer som Solo og Ringnes i Norge.

- Vi er svært glade for at vi får Marianne med oss på laget. Hun har vist imponerende resultater der hun kommer fra og har alle forutsetninger for å bidra til at Ringnes fortsetter å levere i årene som kommer. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne og få henne om bord, sier fungerende leder i Ringnes, Kim Rolf, i en melding.

Ødegaard Ribe sier at hun ser fram til å lede Norges største bryggeri og leverandør av drikkevarer. 

- Ringnes er et solid selskap, med en stolt historie og ikke minst mange sterke merkevarer som skaper stort engasjement blant folk. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med selskapet. Når jeg starter opp er planen min å bruke mye tid ute i organisasjonen for å bli bedre kjent med både ansatte og selskapet, sier Marianne. 

Den nye Ringnes-sjefen har vært i Norgesgruppen og en del av konsernledelsen der siden 2007, men var før det markeds- og merkevaresjef i både Lego og NSB. Dermed blir også den nye Ringnes-sjefen en person med markedssjef-erfaring.

Anders Røed var lenge sentral i den norske markedsføringsbransjen og var blant leder av Annonsørforeningen Anfo i flere år på begynnelse av 2010-tallet.