Navn: Arild Horsberg

Alder: Like gammel som Nick Cave

Stilling: Administrerende direktør i Netlife Dialog

Årets ferie: - Hittil Kragerøskjærgården, Hvasser, Sunnmørsalpene. Sistnevnte var helt strålende, med fjell fra fjord til himmel. Lange, mange og bratte oppoverbakker.

Den perfekte sommermaten: - Har akkurat laget en lunsj med hjerteskjell kokt kjapt opp med hvitvin og en haug med hvitløk, egenproduserte tomater i en slags ratatoille til skjellene. Nam! I dag er det for varm til å grille, men liker veldig godt å grille fisk, eksempelvis breiflabb. Den er fast nok. Torsk har jeg hatt mindre suksess med, den tenderer å flake seg opp og forsvinne ned til grillkullene.

- Snart braker Dialogkonferansen i gang igjen, hva er oppskriften på en konferanse som har gått av stabelen 23 år på rad?

- Jeg tror kjernen i konferansens suksess er at vi hvert år gjør alt sammen selv – den er en fast kjerne med ansatte i Netlife som løser alle oppgaver, fra å hente foredragsholdere på Gardermoen, være teknikere, til å bemanne vår egen resepsjon. VI tar over Strømstad i disse dagene. Vi får alltid skryt for gjennomføringen. Vi legger ned sjela vår i å få alle til å trives, bokstavelig talt døgnet rundt. Så klarer vi å booke spennende foredragsholdere fra hele verden.

 - Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Joni Mitchell er selvskreven. Hennes tekster om liv, død og kjærlighet må gi gode diskusjoner. Petter Stordalen hadde garantert fått opp stemningen. Synes han er eksemplarisk klar og fin som leder. Jonas Gardell blir tredjemann. Han snakket på Dialogkonferansen for fire år siden – vi både lo og gråt. Ferden går til en fjelltopp, hvor vi tenner bål og setter over kaffen. De enkle gledene er de beste.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg?

- De får ikke min stemme. Skjønner at summen av alle bompasseringer blir svinedyrt for mange, men for meg må et parti ha gode svar på alle viktige spørsmål – ikke bare velge seg en favoritt.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- Så ikke programmet, men synes at mye industrielt dyrehold er legalisert dyreplageri. Jeg griller ikke pølser, hverken før eller etter tv-programmet. Bærekraftig har blitt et moteord, men etter min mening må vi også ta innover oss at dyr har rett til et ålreit liv, enten det er oppdrettslaks, eller griseoppdrett. Det vil også bedre vårt rykte internasjonalt.

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Ja, gikk fem på! Synes ideen var sjarmerende, men ja – de gikk for langt. Produktplassering skal alltid opplyses om – de kunne reddet seg ved å slenge på en setning om at de sto bak.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Emosjonelt er jeg for å stramme inn, men rasjonelt blir det å kjempe mot vindmøller i lengden. Vi er ikke med i EU, men EUs regler tvinger seg fram, også på dette området. Tror det er en enklere strategi å spille på lag med Brussel.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Akkurat pløyd meg igjennom siste Harry Holde, Jo Nesbø tilbake i godt gammelt merke. Har begynt på Per Pettersons siste, Menn i min situasjon. Den er sterk. Tv-en får stå i fred, sommernatta er for lys. Bortsett fra når RBK spiller da.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Å dyrke mine egne tomater blir rimelig kortreist produksjon. Og godt. Å kjøre en Audi til Sunnmøre, som slurper i seg masse fossilt drivstoff, har lite bærekraft over seg. Riktignok var bilen omtrent full, av utstyr og passasjerer. Det hjelper litt på samvittigheten.