Elendig vinter og koronavirus gjorde årets første kvartal til en svært krevende periode for sportskjeden XXL og selskapet fikk et underskudd før skatt på hele 268 millioner kroner for perioden januar til mars. 

Tilsvarende resultat i 2019 var på minus 23 millioner kroner og underskuddet er historiens verste for XXL. 

Noe årsaken til de svake resultatene skyldtes blant annet enorme salgskampanjer ved starten på året der sportskjeden tømte lagrene for vinterklær og -utstyr men med en svært liten avanse. Driftsmarginen i XXL var i første kvartal da også negativ med nesten fire prosent.

Les også: Hyrer inn flere reklamebyråer til massiv salgskampanje: - Det har vært en veldig tøff tid

- Førstekvartal var et spesielt kvartal på mange måter. Covid-19-situasjonen påvirket oss alle og XXL har jobbet hardt med å trygge sikkerheten til både ansatte og kunder samtidig som vi har butikkene våre åpne. Men en svak vinter i kvartalet kombinert med Covid-19 har gjort det vanskelig for alle aktørene i industrien, skriver XXL i kvartalsrapporten.

Omsetningen i selskapet økte imidlertid med rundt 150 millioner kroner til 2,16 milliarder kroner i kvartalet. Sportskjeden skriver i resultatrapporten at selskapet opplevde «et svært godt salg på sin massive salgskampanje i februar», og at det sterke salget fortsatt et stykke ut i mars og helt frem til utbruddet av Covid-19-pandemien i alle XXLs markeder. 

- Sistnevnte resulterte i et trendbrudd i salget og førte til en tosifret negativ vekst, delvis forklart med nedstengingen av alle butikkene våre i Østerrike og reduserte åpningstider, skriver XXL.  

På det norske markedet økte omsetningen med 0,4 prosent til 951 millioner kroner, opp fra 947 millioner kroner, men også på det norske markedet stupte salget fra midten av mars og XXL måtte permittere 1.000 ansatte. For april melder XXL om økt etterspørsel etter produktkategorier relatert til våren og hjemmegym-utstyr samt øke ehandelssalg. 

Les også: Slutt på løp og kjøp i ny XXL-kampanje - se ny reklamefilm her

Bytter ut deler av ledelsen
Selskapet skriver videre i rapporten at de vil intensivere arbeidet med å effektivisere markedsføringen og modernisere merkevareplattformen ut mot kunde og redusere kostnadene. 

- XXL jobber for tiden med en ny organiseringsstruktur som vil tilpasse selskapet og forbedre de interne jobbprosessene slik at vi kan sikre en høyere operasjonell effektivitet og redusere kostnadene, skriver XXL. 

XXL fikk ny toppsjef i Pål Wibe som startet første april i år  og i kvartalsrapporten skriver selskapet at flere i ledelsen skiftes ut. En av dem som slutter er markedsdirektør Jakob Olsbø og e-handelsdirektør Karoline Gjerde for å søke nye muligheter utenfor XXL. 

Kampanje kommer tilbake med mer.