Koronakrisen til tross, så inngår utstyrsleverandøren Hummel en ny sponsor- og utstyrsavtale med Norges Håndballforbund (NHF).  

- Dette er tidenes utstyrsavtale for Norges Håndballforbund, forteller kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu, i en melding.

Avtalen løper fra 1. juli 2020 til 31. desember 2026 og har etter det Kampanje har grunn til å tro en verdi på rundt 70 millioner kroner. 

- Jeg vil ikke kommentere summer, sier Aalbu til Kampanje.

Avtalen består av både et kontantbeløp, men også levering av utstyr.

- Vi er svært glade for å ha fått dette på plass. Hummel er et merke med sterke tradisjoner i idretten, og de satser spesielt hardt på håndball. Det har vært viktig for oss. De er allerede leverandør til flere store klubber og landslag. Samtalene med dem har vært veldig ryddige og positive, sier Aalbu.

- Har håndballen mistet noen sponsorer som følge av koronakrisen?

- Nei, ingen avtaler er blitt borte på grunn av korona, sier Aalbu.

Skal være med på EM og VM
Avtalen dekker alle Norges landslag, samt Norges Håndballforbund sentralt og deres seks regioner. NHF har kommersielle inntekter i 2020 er på 75 millioner kroner.  

- Hummel innfrir alt det vi ønsker oss av en utstyrsleverandør. Vi gleder oss til et langt og godt samarbeid med Hummel, som kommer inn på et godt tidspunkt. Det er EM på hjemmebane i desember for håndballjentene, og Norge skal også være med og arrangere VM for kvinner i 2023 og VM for menn i 2025, sier Aalbu.

Stian Mårdalen i AssistCo, firmaet som eier rettighetene til hummel-merkevaren i Norge, sier Hummel «er meget stolte av å inngå et samarbeid med Norges Håndballforbund.»

 - Norge har to av verdens beste landslag med en meget spennende fremtid. Vi skal sørge for å levere utstyr i verdensklasse, og gjøre det vi kan for å bidra til mange medaljer fremover, sier Mårdalen.

Kutter med Umbro
Avtalen med sportsutstyrsleverandøren markerer også slutten på nær 15 års partnerskap mellom Norges Håndballforbund og Umbro.

- Umbro har vært en synlig og viktig aktør i flere av norsk håndballs aller største stunder. Vi vil derfor takke dem for et fruktbart og godt samarbeid, og ønske selskapet lykke til videre, sier Jan-Erik Aalbu.

Signerer avtale:

Kommersiell sjef i håndballforbundet signerer i dag en stor ny sponsoravtale med Hummel. Her sammen Stian Mårdalen - Norge har to av verdens beste landslag med en meget spennende fremtid, sier Mårdalen.