Frossenpizza-utfordreren Scandza, som inngikk en pizzaavtale med Jens Ulltveit-Moes restaurantkonsern, Umoe Restaurants, har tatt en ti prosent andel av frossenpizzamarkedet med sin Peppes ferdigpizza, melder Dagens Næringsliv. 

I løpet av de første ti månedene skal de ha solgt frossenpizza for 170 millioner kroner. Det totale frossenpizzamarkedet skal være på rundt 2,6 milliarder kroner.

- Da vi kom inn, la vi oss på toppen og utvidet totalmarkedet. Det er fantastisk når vi vet at Orkla har dominert så voldsomt, forteller Scandzas finansdirektør Anders Engelsen til DN. 

Les også: Konkurrenten har solgt over én million frossenpizzaer på 16 uker: - Skjerper oss 

I desember 2018 ble det klart at Norges største pizzakjede, Peppes, sammen med dagligvarekonglomeratet Scandza, skulle inn i frysedisken med tre varianter av Peppes Pizza. Dermed tok de opp utfordingen med blant annet Orklas folkekjære favoritt og landets mest spiste pizza; Grandiosa.

- Vi vil ikke si noe om planene våre, men det er klart at vi vil gjøre det vi kan. Vi er hvert fall klare, så vil jo den beste stå igjen som vinner, sa konsernsjefen i Orkla, Peter A. Ruzicka, til Kampanje i fjor. 

Les også: Pizzakrig i frysedisken – Peppes angriper Orkla-sjefen (abo.)

Ruzicka og Orkla har over lengre tid sittet på nesten to tredjedeler eller 68 prosent av frossenpizza-markedet.