Torsdag kveld ble Britannia Hotell i Trondheim kåret til «Årets markedsfører 2019.» Det luksuriøse hotellet i Midtbyen har høstet mye positiv tilbakemelding etter det gjenåpnet, men nå kan premieskapet også smykke seg med diplomet som årets markedsfører i Trondheim.

- Vi er veldig stolt over å vinne «Årets Markedsfører» for Britannia Hotel. Vi har jobbet hardt og strategisk godt over tid for å bygge opp en femstjerners, internasjonal merkevare som har vært med på å sette Trondheim som by på verdenskartet. Vi satt oss hårete mål og har lyktes med å innfri de aller fleste av dem. Vi gleder oss over anerkjennelsen og benytter anledningen til å takke våre dyktige byråer Anti og Increo for fantastisk samarbeid, sier en stolt markedsdirektør ved Britannia Hotel, Peter André Gjerde, etter utdelingen.

Britannia vant prisen i sterk konkurranse med de to andre nominerte i finalen, Røros Bryggeri og Mineralvann samt HUNT (Helseundersøkelsen i Trøndelag), som begge «hadde levert god effekt på sin markedsføring innenfor sine områder.»

- Vi trøndere har mye å være stolte av. Det er utrolig gøy å se at Trondheim har slike merkevarer, som ikke bare gjør det godt i regional og nasjonal sammenheng, men også i internasjonal sammenheng, sier juryleder og styreleder i Trondheim Markedsforening (TMF), Mats Muri Løberg.

Likevel var den voldsomme interessen og suksessen rundt Britannia i tiden før og etter gjenåpningen som ble det sterkeste caset. Juryen ved ga følgende begrunnelse for vinneren:

- En rød tråd gjennom det meste, med storytelling som hovedaktør. Detaljorientert på en imponerende måte, med nøyaktighet fra A til Å. Med høye ambisjoner, er også fallhøyden enorm. Hvordan markedsfører man et produkt som ikke er ferdigstilt, og hvordan etterlever man de høye ambisjonene? Det gjør man gjennom cobranding, detaljert strategi, kalkulert og kontrollert håndtering av presse, samt nøyaktighet gjennomført til fingerspissene. En ekstrem satsning har ført til ekstreme resultater. De har vist mot, guts, og det er utrolig mange riktige beslutninger som skal tas for å få flyt på et slikt stort prosjekt. Denne gjengen har rett og slett levert et særdeles godt samsvar mellom strategi og utførelse, og har virkelig satt Trondheim på det internasjonale kartet. I tillegg til å ha skapt gode resultater for egen vekst, så har de bidratt positivt til byens næringsliv og omdømme, heter det i jurybegrunnelsen.

Til sammen ble det vurdert 26 bidrag der juryen plukket ut de seks beste bidrag. Prisen, som bærer navnet Robert Millar-prisen, ble delt ut Markedskonferansen i Trondheim.

Robert Millar-prisen til årets markedsfører i Trondheim ble opprettet av Trondheim

Markedsforening i 1976. Utdeling av prisen skal ha som formål å premiere en særlig god markedsføringsinnsats og gi honnør til markedsførere som ivaretar markedsføringen på en eksemplarisk måte.