Geelmuyden Kiese sikret seg to gull, ett sølv og én bronse da The International Content Marketing Awards (CMA) gikk av stabelen torsdag kveld. .

Det gjør GK til et av de mestvinnende byråene i utdelingen som er åpen for bidrag fra hele verden. De deler førsteplassen med Cedar Communications.

- Vi er blitt godt vant på CMA. Vi hadde 18 innsendte bidrag og var nominert med 14. Det var ikke like mange metall i år, men vi ender opp med å være mestvinnende i år som i fjor, sier kreativ leder Ole Henrik Stubberud i Geelmuyden Kiese.

- Kreativitet og kvalitet når gjennom
De henter et av gullene for en serie filmer de har laget for Civita i kampanjen «Verdens likeste land». Filmene er produsert av Fenomen Film.

Det andre gullet får de for en video de har laget for Elvia i forbindelse med omprofileringen fra Hafslund Nett. Fus har produsert denne filmen.

Her hjemme har debatten om innholdsmarkedsføring og effekten av milliardene annonsørene bruker på dette virkemiddelet rast i Kampanjes spalter, utløst av et innlegg planner Anders Erikson skrev tidligere i november.

- Viser dette at innholdsmarkedsføring er verdt det?

- Det er kreativitet og kvalitet som når gjennom, uansett om det er reklame, innhold, eller hva man kaller det. Det handler om evnen til å engasjere og holde på interessen til mottakeren, sier Stubberud.

Klimamyter til topps
GK var i godt norsk selskap på torsdag, der også Hyper hentet to gull.

Hyper ble blant annet vinneren av tidenes aller første utdelingen i den nye kategorien «Best purpose-led content» da The International Content Marketing Awards gikk av stabelen torsdag kveld.

Gullet får de for kampanjen «Klimamyter» som de har laget for Klimaetaten i Oslo kommune, og som Kampanje har omtalt tidligere.

- Å lykkes med myteknusing er en utfordrende, men viktig kommunikasjonsjobb. Med vår kjærlighet til dette konseptet satte vi et høyt ambisjonsnivå for kvalitet i filmproduksjonen. Vi ønsker å trekke en ung målgruppe gjennom et lengre kommunikasjonsløp med pedagogisk og faktabasert innhold. Det er krevende, og forutsetter oppmerksomhet, snert og glimt i øyet, sier strategisk rådgiver i Hyper, Marte Listhaug.

Kommunikasjonssjef i Klimaetaten, Birgitte Bøen, forteller at de valgte litt andre kommunikasjonsgrep enn tidligere i arbeidet med klimamytene.

- Filmene og artiklene har skapt stort engasjement hos publikum. Det er derfor ekstra stas for oss at resultatet også blir lagt merke til og berømmet av andre fagfolk.

Det prisvinnende samarbeidet mellom Hyper og Klimaetaten fortsetter, selv om Hyper fremover må dele på jobben med et knippe konkurrenter.

Les mer: Tre byråer skal dele på Klimaetatens reklamemillioner: - Har vært et høyt nivå

Hyper fikk i tillegg gull for en rekrutteringskampanje de har laget for Capgemini innen «Best inter-company Engagement».

Trigger fikk også uttelling for sine innsendte bidrag med ett gull for Karo Pharma og ytterligere tre sølv.