Etter flere års samarbeid med SMFB, har VG valgt Morgenstern som sitt nye reklamebyrå. Avishuset har også kjøpt reklametjenester fra Per Høj de siste årene, men det er SMFB som har stått bak kampanjer som «Hvis det skjer er vi først», som ble omtalt som en av VGs største kampanjer noensinne, og fjorårets merkevarekampanje.

Prosessen med å lande en ny byråavtale ble startet i november i fjor da seks byråer ble invitert til å konkurrere om kontoen.

- Dette er et viktig og langsiktig valg for oss, derfor ønsket vi å bruke god tid. Nivået på det byråene har presentert har vært høyt, men det var likevel et samstemt team som til slutt valgte Morgenstern. Konseptet de presenterte var kreativt strategisk forankret, ideene innsiktsfulle og sjarmerende – og traff godt på merkevaren. I tillegg opplevde vi også en god kjemi og et svært engasjert team, sier Hilde Gammelsæter, markedssjef i VG.

Reklamebyrået Morgenstern har siden oktober i fjor blitt ledet av tidligere kommunikasjonsdirektør for Schibsteds medievirksomhet og venture-divisjon, Camilla Kim Kielland.

- Vi kunne ikke fått en bedre start på 2022. Hele Morgenstern og vårt VG-team spesielt er overlykkelige over å få VG som kunde og samarbeidspartner. VG er en av Norges sterkeste merkevarer, og det finnes ingen andre aktører i Norge som evner å ha en slik bredde og kvalitet i sitt produkt at de når like mange hver eneste dag. Men ingen posisjoner kan tas for gitt, derfor er vi skikkelig gira på å bidra til å fortsette å styrke merkevaren og bygge bro mellom VG og folk. Og personlig elsker jeg VG, sier Camilla Kim Kielland.

Reklamebyrået jobber fra før av med Schibsted-eide Finn.no.

- Verdifullt, men ikke avgjørende
VGs markedssjef avviser at Morgenstern-sjefens Schibsted-bakgrunn var avgjørende for byråvalget.

- Morgenstern ble helhetlig vurdert og valgt som et resultat av et veldig solid leveranse fra hele teamet. Det at Camilla Kielland har erfaring fra Schibsted, og dermed også en solid innsikt i VG ser vi på som verdifullt, men har ikke vært avgjørende for valget. Det er summen av mange faktorer og hele gjengen som førte Morgenstern til topps, sier Gammelsæter.

Hun takker sine tidligere samarbeidspartnere i SMFB og Per Høj for et godt samarbeid.

- Vi kan se tilbake på et langt og godt samarbeid, og vi er svært takknemlige for jobben som har vært gjort, sier hun.

Strategien fremover er å opprettholde posisjonen som folkets primære nyhetsdestinasjon, ifølge Gammelsæter.

- Fremover skal vi nå nye målgrupper, utvikle nye digitale produkter og fokusere enda mer på brukeropplevelser. Vi skal fortsette å være relevante for folk i vår merkevarekommunikasjon på en uformell og folkelig måte. Vi er veldig glade for at Morgenstern blir vår partner i dette arbeidet, og vi gleder oss til å komme i gang.

- Solte av å ha bidratt
SMFB-sjef Kristian Schøning Kristiansen sier til Kampanje at de er stolte av å ha hatt VG på kundelisten de siste årene.

- Vi er utrolig privilegerte som får jobbe med merkevarer som VG. I de fem årene vi har samarbeidet med VG sin alltid engasjerte og dyktige markedsavdeling, har vi virkelig, og er stolte av å ha, bidratt til å bygge en meningsfull relasjon mellom folk og VG, sier han.

- Store episke kampanjer som «Bergxit», emosjonelle fortellinger som «Farfar», pushvarselkampanjer med Vegard Harm og Sofphe Elise eller kampanjer som «Fy fan» har virkelig kvalifisert VG inn i valgsettet til nye moderne mediakonsumenter, i sterk konkurranse med nye plattformer. Vi kan trygt si at dagen er ikke den samme uten VG, - igjen, avslutter Kristiansen.