Handelshøyskolen BI har nok en gang gjennomført undersøkelsen Norsk Kundebarometer. Undersøkelsen måler norske forbrukeres kundetilfredshet og lojalitet til forskjellige bedrifter og selskap.

Undersøkelsen har en skala fra 0 til 100, der 0 er dårligst og 100 er best. I år var det nok en gang Finn som gikk til topps i undersøkelsen, mens Obos raser nedover på listene.

- Vår plassering og nedgang på Norsk kundebarometer er ikke resultatene vi ønsker oss, sier Thomas Skjennald, kommunikasjonsdirektør i Obos.

Kundebarometeret viser at Obos går ned 7,3 poeng fra i fjor og får til sammen beskjedne 64,1 poeng. De plasserer seg på 144. plass av de 158 selskapene som er målt.

- Obos-kunder gir ledelsen klar beskjed etter medlemsopprøret sommeren 2021, skriver BI i sin oppsummering av rapporten.

Les mer: Finn har fortsatt Norges mest fornøyde kunder - strømleverandørene sliter

- Stort engasjement
Også Skjennald peker på medlemsopprøret som en faktor for fallet.

- Vi har lagt bak oss et år med stort engasjement blant medlemmene og stor oppmerksomhet i media – spesielt i fjor vår. Det er iverksatt flere tiltak for å bedre dialogen med våre medlemmer, og vi har etter innspill fra medlemmene økt vår satsing på boligkjøpsmodeller for å hjelpe flere inn på boligmarkedet, sier Skjennald.

- Disse satsningene, sammen med god kundebehandling gjennom hele boligkjøpsprosessen, håper vi blir lagt merke til. Vi håper og tror det vi har gjort det siste året vil føre til økt kundetilfredshet, fortsetter Skjennald.

I fjor sommer ble Obos gjenstand for medlemsopprør og påfølgende mediestøy som følge av at boligbyggelaget hadde solgt en av de nye blokkene på Ulven i Oslo til et utleieselskap. Konflikten tilspisset seg da konsernsjef Daniel Siraj kom med en oppfordring til selskapets ansatte om å møte som medlem på generalforsamlingen i juni i fjor.

Obos jobber med reklamebyrået Anorak. Sammen har de utviklet flere kampanjer det siste året som både peker tilbake på historien til Obos og rollen boligbyggelaget skal spille i fremtiden. 

Les mer: Obos ser litt tilbake og langt frem i ny kampanje: - Ønsker å fylle gapet

Har vurdert 158 virksomheter
5331 norske forbrukere har sagt sin mening i årets undersøkelse, og fortalt hvor fornøyde de er med bedrifter de kjøper varer og tjenester av. 158 virksomheter fra rundt 30 ulike bransjer er vurdert.

I undersøkelsen måles kundetilfredshet og lojalitet på en skala fra 0 til 100, der 0 er dårligst og 100 er best. Bedrifter som får mindre enn 60 kundetilfredshetspoeng, har klart misfornøyde kunder ifølge BI. Bedrifter som oppnår mer enn 80 kundetilfredshetspoeng, lykkes med å begeistre kundene sine.