Saken oppdateres.

Erik G. Sønsterud går på dagen som konsernsjef for Elkjøp Nordic. Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet. Elkjøp er Nordens største elektronikkforhandler.

Les også: Elkjøp vraker nordisk PR-team og flere ansatte slutter: - Avdelingen min er lagt ned

DN skriver at Sønsterud har vært konsernsjef siden 2019, etter å ha vært finansdirektør siden 2017.

- Jeg har hatt det veldig fint i Elkjøp, men nå har tiden kommet for å gi stafettpinnen videre til Fredrik. Jeg er stolt av å ha bidratt til å bygge grunnlaget til Elkjøps langvarige suksess, og jeg ønsker Fredrik og alle de fantastiske kollegene mine lykke til, sier Sønsterud i meldingen.

Tidligere norgessjef tar over
Sønsterud erstattes av Fredrik Tønnesen, tidligere leder av Elkjøp Norge.

- Nå gleder jeg meg til å komme på offensiven, vokse og gjøre virksomheten mer lønnsom. Jeg ser frem til å jobbe med Alex og med kollegene mine her i Norden og i konsernet. Sammen skal vi vise konkurrentene hva vi kan få til, sier Tønnesen til DN.

Elkjøp Nordic er eid av britiske Currys, som er børsnotert i London.

- Jeg vil takke Erik Sønsterud for hans dedikerte lederskap i en krevende tid, samt for hans sentrale rolle i å legge et grunnlag som vi nå kan bygge videre på. Jeg ønsker Erik lykke til videre, sier Alex Baldock, konsernsjef i Currys.

Vraket nordisk PR-team
Meldingen om Sønsteruds avskjed kommer kun dager etter at Kampanje skrev at Elkjøp vraker sitt nordiske PR-team og at flere ansatte slutter.

- Avdelingen min er lagt ned og det valget er basert på rene økonomiske disposisjoner, sa Jan Christian Thommesen, nordisk kommunikasjonssjef i Elkjøp til Kampanje.

I Norge har Elkjøp over 3.000 ansatte fordelt på over 150 butikker og ifølge Finansavisen er flere hundre ansatte vekke.