Erling Braut Haaland og hans klubb Manchester City har hatt en eventyrlig fotballsesong og kan krone det hele med Champions League-triumf på lørdag. De har allerede sikret seg Premier League- og FA-cup-trofeet, og tar nå sikte på «trippelen».

Haaland selv har vært på alles lepper gjennom sesongen 2022/2023. Han har allerede blitt kronet til toppscorer i Premier League, og vil etter lørdagens kamp offisielt bli toppscorer i Champions League.

For å hylle jærbuen har TV 2 allerede bestemt seg for å flytte finalestudio til Bryne, hvor Braut Haaland er oppvokst.

Nå hiver også Visit Norway seg på Haaland-bølgen og har laget «Haaland-land».

- Det er unektelig en Haaland-effekt på Bryne om dagen, sier konseptsjef i Visit Norway, Ragnhild Ås Harbo, til Kampanje. 

Ås Harbo er selv fra Jæren og forteller at turistsjefen på Jæren, Frode Hagerup, også kjent som farsekongen, har tatt imot journalister fra overalt i verden det siste året.

- Journalistene kommer til Bryne for å gå i røttene til Haaland. Han har også tatt imot turister fra USA som stakk innom Jæren før de skulle til Lofoten, sier Ås Harbo.

Vil du abonnere på nyhetsbrevet til Kampanje og få siste nytt om medier- og kommunikasjonsbransjen? Da kan du klikke her. 

- Tenkt på det en stund
Ås Harbo mener det er god timing for en slik Bryne- og Jæren-kampanje nå som Haaland allerede har sikret seg «The Double» i England og går for trofé nummer tre denne helga.

- Hvordan kom dere opp med idéen?

- Jeg har gått og tenkt på det en liten stund. Jeg er fra området, og jeg synes det er utrolig gøy med denne enorme fyren fra dette lille stedet. Nå blir jo sesongen avgjort, så vi må benytte oss av den anledningen, sier hun.

Reklamefilmen viser to turister fra England som har tatt turen til Bryne for å se «Haaland-land». Hovedrolleinnehaverne er skuespillere, men de andre som er med i filmen er ekte personligheter.

- Vi fikk gjort dette på veldig kort tid. Alle ble gira over idéen. I tillegg fikk vi god hjelp fra folkene på Jæren. Det er det jeg kaller «jærsk» dugnadsarbeid, sier Ås Harbo.

Reklamefilmen nærmer seg i skrivende stund 400.000 visninger på TikTok, YouTube, Facebook og Instagram samlet.

Ragnhild Ås Harbo i Visit Norway.

Tror på turisme
- Når man tenker på Jæren som reisemål er det kanskje først og fremst strendene og surfing. Blir det surfing mot Bryne fremover?

- Jeg tenker at det handler om et helhetsinntrykk. Alt fungerer som et økosystem. Hvis man tar turen til Jærstrendene så er det ikke langt til Bryne, så da er det bare å stikke innom. Vi prøver å lenke opplevelser opp til nærområdet, sier Ås Harbo.

- Men tror du Jæren blir mer attraktivt som reisemål?

- Ja, sier Ås Harbo lattermildt.

Hun forteller at Norge, Jæren og Bryne er søkeord på Google som ofte går opp når Haaland leverer gode kamper.

- Man må begynne et sted, og få en god følelse til knyttet til stedet. Det handler om å få oppmerksomhet. Det har vært veldig morsomt å jobbe med dette, så får vi se, sier hun.

Her kan du se den nye reklamefilmen til VisitN Norway.