Forlaget Aschehoug skulle spare 25 millioner kroner og måtte derfor kutte 14 stillinger. Nå er nedbemanningen unnagjort – uten oppsigelser. Økte kostnader og lavere inntekter er årsaken til nedbemanningen. Ettersom to av stillingene allerede var ubesatt, måtte tolv stillinger bort, skriver FriFagbevegelse.

- Tolv ansatte søkte om sluttpakke, og alle fikk den innvilget, sier tillitsvalgt Markus Igeland.

Les også: Aschehoug vokser med fem: - Skal sørge for at vi tar ytterligere markedsandeler

Nedbemanningen omfattet enkelte stillinger i visse avdelinger, og om lag halvparten av stillingene som fjernes, er redaktører. Også i teknologiavdelingen og innen markedsføring er stillinger kuttet. Det preger dem som er igjen.

- Når vi gjennomfører en nedbemanning, mister vi dyktige medarbeidere, skriver konserndirektør Mads Nygaard i en epost til FriFagbevegelse.

Les også: DN-topp går til Aschehoug