Det er liten tvil om at en markedssjef i dag må rekke over mange områder og håndtere mange arbeidsoppgaver. For i tillegg til å være både påkoblet og oppdatert, skal en markedssjef også levere kunder og vekst på topplinjen til selskapet. Samtidig skal investeringsbeslutningene treffe i et stadig mer komplekst og uoversiktlig medielandskap – som ikke bare er i endring i form av nye kanaler og nye plattformer - men også i kraft av det regulatoriske rammeverket, nye målemetoder, strategier og tekniske muligheter.

Alt dette skal en markedssjef i dag tenke på samtidig med at han eller hun alltid har merkevarens beste fremst i pannebrasken. 

For andre året på rad gjennomfører derfor Kampanje med sine danske og svenske søsterpublikasjoner, Markedsføring og Resumé, og i samarbeid med det uavhenige mediebyrået Synlighet den store bransjeundersøkelsen «The Nordic CMO Survey».

Du kan svare på undersøkelsen her

I undersøkelsen svarer nordiske markedssjefer på en rekke spørsmål knyttet til flere sentrale utviklingstrekk ved markedsføringsfaget og noen av de største utfordringene akkurat nå. 

I fjor var det over 500 markedssjefer som valgte å svare.

Les også: Dette skiller den norske, svenske og danske markedssjefen: - Opptatt av å vinne priser

«The Nordic CMO Survey» er en undersøkelse som gir helt unik innsikt og gjør oss i stand  å tegne opp et bilde av samtiden og de utfordringene som er forbundet med jobben som markedssjef i det mange vil omtale som fortsatt en svært krevende makroøkonomi.

Vi håper derfor du vil ta deg tid til å svare på denne undersøkelsen som ikke vil ta mer enn knappe ti minutter. Den som svarer er i tillegg helt anonym i undersøkelsen. Alle som bidrar, vil også få tilgang på deler av resultatene fra undersøkelsen i mai 2024.

Les også: Slik angriper 500 nordiske markedssjefer de urolige tidene

Her kan du laste ned hele rapporten fra den store The Nordic CMO-survey for 2023