Nylig fikk «Russisk rekesalat» fra Mills nytt navn, og fra og med forrige mandag byttet salatproduktet navn til «Rustikk». Bakgrunnen for navnebyttet skyldes blant annet forbrukerhenvendelser knyttet til Ukraina-krigen.

- Særlig i starten av krigen i Ukraina fikk vi noen forbrukerhenvendelser, og i februar 2024 skulle vi uansett gjøre store endringer i salatporteføljen, med endringer av beger og etiketter. Da tenker vi at det nå er greit å benytte anledningen, sier kommunikasjonssjef Kjersti Johannessen til VG.

Kommunikasjonssjefen presiserer at «Russisk rekesalat» aldri har hatt noen direkte tilknytning til Russland, på samme måte som «Italiensk salat», som heller ikke har en direkte tilknytning til Italia.

Til VG sier Johannessen at Mills er fornøyd med at navnebyttet skjer samtidig med at Delikat påleggssalater skifter navn til Mills påleggssalater i februar 2024.