Abonnér på Kampanjes nyhetsbrev
Ved à klikke på "Abonner" godtar du vår personvernerklæring
Årets markering av Pride vil bli annerledes over store deler av verden. Her hjemme er én av konsekvensene av koronapandemien at den store Pride-paraden i Oslo er avlyst. Likevel håper ikke arrangørene at årets markering skal gå stille for seg.
- Vårt utgangspunkt er at selv om ikke Pride-festivalene kan avholdes i sin fysiske form, så trengs Pride, sier Ingvild Endestad, leder i Fri – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, som står bak de fleste Pride-festivalene i Norge.
- For mange har også koronasituasjonen ført til ensomhet og isolasjon, og behovet for å kjenne fellesskap og samhold har blitt større.
De samarbeider med Dinamo om årets Pride-kampanje. Deres oppgave har vært å finne ut hvordan Pride kunne gjennomføres over hele landet av lokale frivillige, på lavt budsjett og i tråd med strenge smittevernregler.
Løsningen har blitt en stafett-aksjon mellom de norske byene som skulle hatt festivaler i løpet av året, under slagordet «Kjærlighet overalt uansett!».
- Vi ville vise at felleskapet fortsatt finnes, selv om det blir en annerledes Pride-markering i år. Og det vil vi gjøre ved å engasjere lokale kunstnere eller lokale frivillige til å utsmykke en del av en gate, en tunell eller kanskje benkene på torget i Prides regnbuefarger, sier Kari Sørby og Hannah Hagtvet Hjeltnes, kreatørene bak kampanjen.
- I tillegg til at kampanjelogoen er et filter på sosiale medier, har vi laget en fysisk sjablong av den. Slik kan kampanjebudskapet tas i bruk på mange måter, både som stensil for maling på flater eller som en ramme man kan fylle med det man vil, sier teamet.
I løpet av juni markeres Pride blant annet i Nord Troms, Bergen og Oslo.