Kjære seere og kunder av Canal Digital,

Jeg skulle virkelig ønske dere hadde sluppet å bli et uskyldig offer i forhandlingene mellom oss og Telenor. Det er tre dager igjen til vår nåværende avtale om distribusjon på Canal Digital løper ut, og vi har ennå et håp om å komme til enighet. Det gjør vi nok best med å snakke ansikt til ansikt med Telenor. Men det siste døgnet har Telenor valgt å slynge ut en rekke feilaktige påstander om at vi fremsetter helt urimelige krav i disse forhandlingene, og at de bare beskytter dere som kunder. Disse påstandene kan ikke få stå uimotsagt.

Bare en brøkdel av det du betaler i månedspris går videre til de som faktisk leverer programmene du ser på. Ingen i Norge betaler mindre til norsk innholdsproduksjon enn Telenor. Samtidig forlanger de at du skal betale en historisk høy abonnementspris. Dette kan de gjøre ved å bruke sin formidable markedsmakt. Ved å kontrollere halve markedet har de kunnet diktere prisen de betaler til TV-selskapene, og mange av dere har heller ikke noe reelt valg annet enn å punge ut.

Siden vi inngikk forrige avtale med Telenor i 2010, har de økt sine utsalgspriser til deg med mer enn 30 %. Og til tross for at vi har vokst kraftig de siste årene, og investert tungt i norsk underholdning, har vår andel av dette blitt mindre og mindre. Så hvem sitter igjen med pengene dine? Alt vi ønsker er at Telenor betaler for vårt innhold på samme nivå som andre distributører. Kan det kalles urimelig?

For eksempel er det slik at prisen Telenor betaler oss for TVNorge-kanalen på kabel-TV, ikke har flyttet seg på 10 år. Jeg tror alle vil være enige i at TVNorge er et bedre produkt i dag, med programmer som I kveld med YLVIS LIVE, Neste sommer, Thomas Giertsen: Helt perfekt, Asbjørn Brekke og Alt for Norge. For ikke å snakke om landslagsfotballen.

For å sette det hele i perspektiv: Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav.

Så påstår Telenor at dette dreier seg om våre investeringer i sport, og at vi vil skyve regningen over på dem. Det er å snu hele historien på hodet. Det er riktig at vi diskuterer en helt ny forretningsmodell for Tippeligaen, og Telenor har selv vært svært entusiastiske til idéen om å gjøre norsk fotball tilgjengelig for flere – til en langt lavere pris enn i dag. Men vi har absolutt ikke noe hastverk med å bli enige om Tippeligaen, og vi har tilbudt oss å skille dette fra resten av forhandlingene. Hvis Telenor velger å skru av våre 13 kanaler på søndag er det utelukkende fordi de nekter å betale en markedspris for disse kanalene.

Alt snakk om Tippeligaen er en bevisst avsporing fra hva dette dreier seg om: En kopp kaffe.

Kommentaren ble først publisert på Harald Strømmes blogg og er republisert på Kampanje med tillatelse.