TVNorge-eier Discovery og Telenor-eide Canal Digital har i lengre tid kranglet om hvor mye Canal Digital skal betale for å kunne distribuere Discovery-kanalene til kundene sine. Resultatet er at nærmere tre millioner nordmenn kan miste kanaler som TVNorge og Fem fra og med førstkommende mandag. Dagen før går nemlig fristen for partene ut.

Telenor sendte i går ut en pressemelding der de kaller priskravene fra Discovery for «helt urimelige», og setter det i sammenheng med Discoverys kjøp av store sportsrettigheter som Tippeligaen og OL.

- De siste månedene har Canal Digital forhandlet for å prøve å komme fram til en avtale uten å lykkes så langt. Canal Digital har allerede strukket seg meget langt i sitt tilbud, men Discovery har kommet med helt urimelige priskrav for sine kanaler, skriver de.

Les mer: - Urimelige priskrav

I dag kommer kontringen fra Discovery-sjef Harald Strømme. I et blogginnlegg med tittelen «En koppkaffe» hevder han at det er alt de ber om per kunde.

- Prisøkningen vi ber om fra Telenor og Canal Digital tilsvarer én kopp kaffe, per kunde, per år. Og da snakker vi ikke om den typen du får på Starbucks. Vi snakker klassisk Friele frokostkaffe servert på en bensinstasjon. Dette er hva Canal Digital mener er et urimelig krav, skriver Strømme.

Les mer: - Ber om en kopp kaffe

Telenor: - Ikke veldig relevant
Det får Telenor, som den siste måneden har forhandlet med Discovery om prisen på TVNorge-kanalene, til reagere.

- Vi synes ikke dette er så veldig relevant. Det er ikke dette denne saken handler om, svarer informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor Norge.

Telenor Norge representerer rundt én million tv-kunder som Telenor i dag tilbyr tv i ulike tv-pakker der den rimeligste pakken, den såkalte Grunnpakken i dag inneholder alle Discoverys kanaler.

- Hadde det handlet om en kopp kaffe hadde vi vært enige for lenge siden, sier informasjonssjefen for Telenors satellitt-tv-selskap, Canal Digital, Kenneth Tjønndal Pettersen.

Tjønndal Pettersen sier han tror «folk flest skjønner at dette ikke handler om en kaffekopp».

- Dette er i så fall norgeshistoriens dyreste kaffekopp, sier Tjønndal Pettersen.

Discovery-sjef Harald Strømme kommenterer Telenors reaksjoner på følgende måte:

- Informasjonsdirektørene i Telenor har ikke deltatt i forhandlingene, og er tilsynelatende feilinformert om hva som er våre krav. Kaffekoppen gir er korrekt bilde, men det er ikke like lett å fremstille det som et urimelig krav, så jeg forstår at han vrir seg, sier Strømme til Kampanje.

Kjøper kaffe på Bolleland
Etter det Kampanje forstår, kjøper Harald Strømme gjerne kaffen sin på Shell-butikken Espa Bolleland i Stang kommune. Der koster kaffen 30 kroner inkludert pappkopp, men bare 15 kroner dersom Harald Strømme har med egen kopp. Kjøper han seks boller får han en kopp kaffe til 20 kroner inkludert pappkopp.

Tar Strømme en omvei og kjøper kaffen sin på Statoil, må han ut med 25 kroner for en medium kopp.

Canal Digital har én million norske kunder. Dersom man legger til grunn et nøkternt anslag på 20 kroner i snitt per kunde, utgjør det 20 millioner kroner mer i året fra Canal Digital til Discovery.

Grunnpakken til Canal Digital kabel-tv koster 384 kroner i måneden. Dersom regnestykket til Harald Strømme medfører riktighet, vil prisen på disse pakkene øke med 20 kroner i året.

Les også: Discovery taper millioner på tv-krangel

Saken fortsetter etter bildet.

Kaffeglad: Harald Strømme sammenligner priskravet deres til Discovery med prisen på en kopp kaffe. Foto: Eivor Eriksen.

- Vil lempe regningen på tv-seerne
Informasjonsdirektør Tormod Sandstø i Telenor Norge synes ikke noe om Discoverys siste utspill. 

- Det saken handler om er at dette er en regning som vil bli altfor dyr for våre kunder sier han.

Ute hos Telenor står tv-distributøren på at dette handler et viktig prinsipp om hvem som skal betale for dyre sportsrettigheter. De siste årene har Discovery-konsernet kjøpt fire OL og seks år med Tippeligaen og bruket over 13 milliarder kroner på dette i Norge og internasjonalt. 

- Dette handler om et svært amerikansk medieselskap som har vært ute på handletur og kjøpt sportsrettigheter for milliarder og som nå vil lempe regningen over på norske tv-seere, sier Sandstø.

- Hører hjemme i forhandlingsrommet
De to informasjonsdirektører mener at de «har et ansvar for at kunden får mest mulig verdi» for prisen på tv-pakkene som Telenors rundt én million tv-kunder betaler for.

- Er det prisen av en kaffekopp dere krangler om?

- Vi kommenterer ikke det beløpet. Vi ser på dette regnstykket som et kreativt regnestykke fra Discovery. Dette handler om å velte en milliardregning over på tv-seerne, sier Sandstø.

Canal Digital vil ikke kommentere prislisten Kampanje har hentet inn over norske bensinstasjoners kaffepriser.

- Da går vi inn i på tall som hører hjemme i forhandlingsrommet og ikke i media og det ønsker vi å respektere, sier Tjønndal Pettersen.

Blåser av regnestykket: - Dette handler om å velte en milliardregning over på tv-seerne,sier Tormod Sandstø i Telenor.