Andelen som abonnerer på strømmetjenester som Netflix, TV 2 Sumo, HBO og Viaplay fortsetter å stige i Norge. Men kundene er fortsatt ikke helt fornøyd med tilbudet de får over internett.

- Kvaliteten på innholdet er totalt sett akseptabel, men det er ingen tvil om at strømmekundene fortsatt etterlyser bedre og nyere innhold, sier daglig leder Fredrik Høst i Epsi Rating.

Dette er den tredje målingen fra EPSI Rating som omhandler abonnementsbaserte strømmetjenester i Norge og årets undersøkelse viser ogat i år er kundene mest fornøyd med HBO.  I fjor var det TV 2 Sumo kundene var mest fornøyd med.

Les også: - Misfornøyde strømmekunder

- Tilgangen på gode tv-serier er hovedårsaken til at kundene velger HBO. Dette stiller selvsagt økte krav til kvaliteten på innholdet hos HBO, men ifølge strømmekundene så er det HBO som for tiden har det beste innholdet, sier Høst.

Sammenlignet med i fjor så opplever strømmekundene at det er større og bredere utvalg i strømmetjenestene og den generelle tilfredsheten øker.  Norske kunder ligger også over våre naboer hva gjelder tilfredshet.

- Drøyt halvparten av alle bredbåndkundene i Norge oppgir at de for tiden abonnerer på strømmetjenester for serier og film. Det er en betydelig økning fra i fjor, og betyr at denne typen tjenester fortsatt er mer populært i Norge enn hva tilfellet er i Sverige og Finland

Den største aktøren på markedet Netflix skårer best på bildekvalitet og brukervennlighet, men kommer dårligst ut når brukerne vurderer innholdet.

Her ser du tallene fra Epsis nye kundeundersøkelse blant strømmeaktørene. 

Plasssering Strømmetjeneste 2016 Plassering i fjor
1. HBO Nordic 69,5 (2.)
2. Viaplay 68,1 (4.)
3. Netflix 66,8 (3.)
4. TV 2 Sumo 64,6 (1.)