Tv-bransjens festkveld Gullruten hadde 478.000 seere og en andel på 41,7 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år lørdag kl. 21.40 på TV 2.

Prisutdelingen har mistet seere jevnt og trutt siden rekorden på 885.000 seere i 2010, men nå går pilen motsatt vei og årets seertall utgjør liten vekst fra i fjor. Da hadde Gullruten 431.000 seere og en andel på 43,7 prosent. Året før hadde Gullruten 627.000 seere og en andel på 52,2 prosent, men da ble tv-prisen sendt på en fredag. Alle tallene er VOSDAL, det vil si all seing samme dag som sendingen ble vist på tv.

- Det er veldig hyggelig å se at tv-bransjens festaften fortsetter å appellere til seerne, og at tallene også øker fra i fjor. All honnør til hele produksjonen med Nordisk Film TV i spissen som leverte et forrykende show, sier PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2. 

Nordisk Film TV har overtatt produksjonsjobben fra Monster, som produserte de seks forrige sendingene.

111.000 ble værende på TV 2 for å se Gullrutens fagpris kl. 23.40. Det ga en andel på 24,4 prosent.

NRK vant mest
Dermed vant TV 2 kampen om seerne mot NRK, som samlet 370.000 seere med «Tidsbonanza» mellom kl. 22.00 og 23.00 lørdag kveld.

NRK ble imidlertid Gullrutens store vinner med hele ni priser. NRK fikk også den aller gjeveste prisen, «Hedersprisen», og i år gikk ikke prisen til en person eller programlederduo som i fjor, men til programmet «Dagsrevyen». NRKs flaggskip fikk prisen etter å servert nordmenn de viktigste nyhetene i hele 60 år.

Les mer: 60 år med «kritiske situasjoner og glade øyeblikk» - i natt gikk Gullrutens hederspris til Dagsrevyen

To priser til Else Kåss Furuseth
Noen kveldens øvrige store vinnere var Else Kåss Furuseth som fikk pris både for «Årets programleder» og «Årets nyhets-, sport- og aktualitetsprogram» for «Else om: selvmord». Dermed sikret hun Discovery to av deres totalt fire priser.

Les også: Else Kåss Furuseth tok til tårene da hun ble årets programleder

TV 2 fikk kun med seg én pris fra årets Gullruten for «Årets underholdningsprogram» med «Truls a la Hellstrøm» og var med det ikke noe bedre enn Nordic Entertainment Group (Nent) som fikk prisen «Årets tv-øyeblikk» med programmet «Chartfeber».

Den store overraskelsen var nok VGTV som gjorde seg bemerket for første gang med hele to priser, både for «Årets tv-dokumentar» og «Publikumsprisen».

Følelsene tok overhånd da Else Kåss Furuseth møtte pressen etter å ha fått Gullruten for «Årets programleder»: