Motemagasinet Elle står oppført med et tap på 3,6 millioner før skatt i 2018. United Influencers ble i 2017 ny utgiver av magasinet etter at Egmont Publishing valgte å avslutte lisensavtalen med Elle-eier Lagardère.

United Influencers har opprettet selskapet UI Publishing for å drifte utgivelsen av Elle, og det er dette selskapet som går med underskudd i 2018. Gründeren bak United Influencers og daglig leder i UI Publishing Kjetil Tveter svarer følgende på spørsmål om hva tapet skyldes:

- Det er vel en opprydning fra gammelt av. Det er jo en bransje som er i stor endring, så der har vi brukt en del ressurser på å investere i den digitale fremtiden. Det er ikke noe dramatikk knyttet til det resultatet, sier Tveter til Kampanje.

Selskapet hadde en omsetning på 16,5 millioner kroner i 2018.

- Hvordan ser det ut for 2019? Kommer dere til å tape mindre penger eller gå i pluss?

- På det halvåret nå så har det snudd helt så vi ligger på våre budsjetter. Jeg tror ikke det blir noen store overskudd i år, men heller ingen store underskudd. Tipper vi kommer til å gå i null i år, sier Tveter.

Petra Middelthon har siden februar 2019 ledet Elle etter å ha overtatt stillingen til Signy Fardal. Middelthon sier til Kampanje at magasinet satser på digitale flater.

- Er det tøft å skape lønnsomhet i en virksomhet som har vært basert på print?

- Det har vært utfordrende å snu, men vi har omstrukturert rutiner, gjort endringer med personale og investert i løsninger som vi ser gode resultater av, sier Middelthon til Kampanje.

- Hvordan skal dere balanse papir og digital fremover?

- Vi har hatt en stor vekst på digitale flater og ser vi blir stadig sterkere. Vi kommer til å fortsette med å legge mye ressurser i dette framover. Samtidig så ser vi at print har stabilisert seg, og er fornøyde med det, sier Middelthon.

Les også: Slutter som Elle-sjef: - Har kommet som et sjokk på kollegaene mine

Elle hadde et opplag på 14.049 eksemplarer per utgave i 2018. Det er en reduksjon på nesten 10.000 eksemplarer på to år. I 2016 var opplaget på 23.436. Da ble bladet utgitt av Egmont Publishing.

Magasinet vil fortsette å gi ut 11 utgaver i året, med desember og januar-utgavene slått sammen. Elle har 12 ansatte.

Les mer: Krisetall for dameblader - Det Nye har halvert opplaget på to år