Produksjonsselskapet Screen Story står bak tv-programmer som «Korrespondentene» for TV 2 og dokuserien «Overleverne» på NRK, men de produserer også innhold og reklamefilmer for kommersielle aktører. Nå deles selskapet inn i et redaksjonelt og et kommersielt selskap.

Det redaksjonelle selskapet vil bære navnet «Screen Story», mens det kommersielle selskapet i løpet av de neste månedene skal gjennomgå en strategi- og merkevare-prosess.

- På lik linje med kringkastere og andre medieleverandører, ønsker også vi som produksjonsselskap å være tydelige på hva slags type innholdsproduksjon vi leverer. Det er en utfordring forbundet med å sammenblande redaksjonell og kommersiell virksomhet, sier daglig leder Tommy Aase.

- Samtidig skal vi styrke vår posisjonering i en mediehverdag med et stadig økende behov for innholdsproduksjon på video. Vi ser stor nytteverdi av å nå skulle rendyrke to ulike merkevarer som skal utvikle seg med hver sin målrettede strategi. Ved å utvikle tydelige merkevarer som henvender seg til to markant forskjellige markeder, er det overordnede målet, i sum, å innta større markedsandeler i begge selskapene, fortsetter han.

Anders Hereid og Øyvind Torjusen tiltrer som henholdsvis programsjef og administrativ leder i det redaksjonelle selskapet. Stian Steen-Forgaard tiltrer som kommersiell leder i det kommersielle selskapet med egne teamledere i Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Screen Story er eid av TV 2, og har ingen tilknytning til Screen Media, som nylig ble solgt til Banijay Group.

Les mer: Screen Media-sjef slutter etter 22 år