Teleselskapet legger frem tall for årets tredje kvartal onsdag morgen og de viser at selskapets tv-operasjon på parabol er i hardt vær. I går kunngjorde Telenor at de slår sammen sin satellitt-tv-virksomhet Canal Digital med paraboldistributøren Viasat, som eies av Nordic Entertainment Group, og dermed skapes en ny nordisk tv-gigant.  

- I går kunngjorde vi at Telenor inngår et joint venture med Nordic Entertainment Group, som kombinerer selskapenes satellittbaserte underholdningsvirksomheter for å hente ut synergier og levere enda bedre kundeopplevelser. Dette er ytterligere et steg i eksekveringen av vår forenklingsagenda, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding. 

Det nye selskapet vil få over 1,25 millioner kunder og en omsetning på syv milliarder kroner. Samtidig forventes transaksjonen å gi årlige synergier på inntil 600 millioner kroner. 

Les mer: Ny nordisk tv-gigant om tv-sport: - Dette selskapet vil være interessert i attraktivt innhold

Tallene for tredje kvartal viser at Canal Digital fortsetter å tape kunder i stort monn. Nye 11.000 kunder forsvant i løpet av perioden juli og ut september. Så langt i år har over 50.000 kunder forsvunnet.  

- Trenden fra forrige kvartal fortsetter i Broadcast i tredje kvartal. Abonnementsbasen minsker med seks prosent og er hovedårsaken til at inntektene faller med syv prosent, skriver Telenor i sin kvartalsrapport.

Omsetningen falt fra 1,13 milliarder kroner i tredje kvartal i 2018 til 1,04 milliarder kroner i tilsvarende periode i år. Dermed falt også overskuddet på driften med nesten 80 millioner kroner til 143 millioner kroner i tredje kvartal i år.  

Telenor-konsernets omsetning passerte 29,5 milliarder kroner, mens resultat før skatt falt ganske kraftig. Omsetningen i Norge gikk tilbake med 2,5 prosent til fra 6,37 milliarder kroner til 6,54 milliarder kroner i tredje kvartal. 

- Resultatene i tredje kvartal reflekterer at vi fortsetter å levere på strategien, med fokus på vekst, effektivitet og forenkling, sier Brekke.

Her ser du tallene til Telenor konsernet for årets tredje kvartal. Alle tall i millioner kroner. 

Telenor 2019 2018 Endring i prosent
Omsetning 29,530 27.566  + 7,1 
Driftsresultat 7.005 6.720  + 4,2
Resultat før skatt 4.208 6.369  - 33,9

Les også: