Det er nå klart at Disneys strømmetjeneste Disney+ vil lanseres i Norden til sommeren. Lanseringen ble meldt av Disney selv i en pressemelding

Prisen på strømmetjenesten vil være 6.99 euro i måneden. Det er omtrent 70 norske kroner, men Disney har ikke bekreftet den norske prisen.

Det er uklart om strømmetjensten vil være gratis i noen uker ved lanseringsstart, slik det var i Nederland i fjor høst. Da testet Thomas Ricker i The Verge tjenesten og skrev at den var elegant, men hadde lite innhold. Dette var riktignok før lanseringen av Star Wars-serien «The Mandalorian».

«The Mandalorian» hadde premiere 12. november 2019 og siste episode av Star Wars-seriens første sesong ble sluppet 27. desember. Disney bekrefter at hele serien vil være tilgjengelig ved lansering i Norden.

På vei til Norge:

Star Wars-serien «The Mandalorian» er flaggskipserien til Disneys nye strømmetjeneste som kommer til Norge til sommeren. Foto: Francois Duhamel/Lucasfilms.

Én av tre vurderer
Strømmetjenestens lansering i Norden er noe mange nordmenn har ventet på. Kampanje har tidligere skrevet om en undersøkelse av Audience Project som viste at én av tre nordmenn vil vurdere å abonnere på Disney+.

Undersøkelsen viser at flertallet av gruppen som vurderer å kjøpe Disney+, samtidig vurderer å si opp et eller flere av deres nåværende strømmeabonnementer. 

Ved lansering vil det norske publikummet få tilgang til titler fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic og originalserier, filmer og dokumentarer.

Disney+ vil bli tilgjengelig for bruk på både mobiltelefoner, TV-er og spillkonsoler. Tjenesten vil være reklamefri og det vil være mulig å strømme innhold på opptil fire enheter samtidig. Disney skriver også at abonnenter kan laste ned så mye innhold de vil på opp til ti enheter. 

Les også: NRK-sjefen ruster seg for Disney+ i 2020: - De kommer til å satse kraftig