Mange arbeidsplasser må nå ta høyde for at én eller flere ansatte sitter i karantene. VGTV-programmet «Spårtsklubben» er ikke noe unntak, og i dagens utgave er det Erik Follestad som må bli hjemme.

- Jeg har hatt noen symptomer i det siste, og velger å følge Folkehelseinstituttets retningslinjer for karantene, sier han i en melding fra VG.

Løsningen ble en såkalt AV1-robot fra det norske gründerselskapet No Isolation, som til vanlig brukes av barn og ungdom som av ulike årsaker ikke kan gå på skolen som normalt.

- Vi hørte med selskapet No Isolation om de hadde en robot å låne oss på kort varsel, og heldigvis gikk det i orden. Mange barn og unge er isolert til vanlig, og med coronautbruddet er det enda flere. Det er derfor en høyaktuell problemstilling for mange. At Folle er med i studio som vanlig viser at teknologien fungerer, og for første gang i historien kunne han «mutes», sier produsent Thor Erik Claussen.

- Å være robot gikk overraskende bra. Vi kunne ha en samtale selv om det var tre andre i studio, og som vanlig mye rør. Det var fett å være den lille roboten, sier Follestad selv.

Anna Holm Heide i No Isolation er glad for å kunne låne bort roboten og samtidig sette fokus på en viktig sak.

- Det er nok ikke så lenge til skolene begynner å åpne igjen. Da er det spesielt viktig at vi tar hensyn til elever som befinner seg i risikogruppen, det kan være kreftpasienter med nedsatt immunforsvar eller barn med luftveissykdommer som er spesielt utsatt for viruset. De vil måtte holde seg hjemme til smittefaren har lagt seg helt. AV1 kan gjøre denne perioden enklere, ved at elever med langtidssykdom kan delta i undervisningen og det sosiale i skolen digitalt, sier Anna Holm Heide.