Torsdag ettermiddag slapp Amedia nyheten om at vil lansere en egen Oslo-avis. Den nye digitale nettavisen, Avisa Oslo, har mål om å være tettere på Oslo og byens befolkning enn noe annet nyhetsmedium.

Les mer: Amedia lanserer Oslo-avis: - Skal lage avisen byen mangler

Nå svarer sjefredaktør i Aftenposten Trine Eilertsen på konkurrentens framstøt. 

- Har dere vært for passive?

- Våre undesøkelser viser at vi eier Oslo-posisjonen, som det mediehuset folk forbinder med journalistikk om Oslo. Etter vi la ned Aften Aften har vi ikke opprettholdt den Oslo-dekningen vi hadde den gang, men likevel beholdt posisjonen, men det vi har diskutert er at vi er nødt til å trappe opp i Oslo, og det er vi godt i gang med og har planer for, sier Eilertsen til Kampanje.

- Kan du si noe om planene?

- Jeg kan ikke si noe om det akkurat nå, men det er ikke så lenge til jeg kan si noe om det, for vi har jobbet med dette i en god stund, sier Eilertsen.

- Gagne Oslos innbyggere 
Amedia vil satse tungt på sin nye avis. Magne Storedal bygger nå opp en slagkraftig redaksjon med 35 redaksjonelle medarbeidere, som etter planen skal levere nyheter døgnet rundt syv dager i uken.

- Vi skal lage den avisa Oslo mangler – og trenger. Avisa Oslo skal være en frisk lokalavis som bryr seg, stiller de viktige spørsmålene, setter dagsorden, skaper debatt og som skal være først ute med det som skjer innenfor bygrensen, sa Storedal tidligere i dag. 

Aftenpostens sjefredaktør sier det absolutt trengs mer dekning.

- Det er det som er så bra med konkurranse og at Amedia satser, det utfordrer oss, og da satser vi mer, og denne konkurransen kommer til å gagne Oslos innbyggere og det er bare bra, sier Eilertsen.

- Skal markedsføre oss heftig
Magne Storedal sier til Kampanje at det viktigste fremover nå blir å hanke inn abonnenter og få folk til å bli kjent med produktet og bygge opp avisas rekkevidde.

- Vi har det ikke bråtravelt med å rekruttere betalende lesere, men håper mange skal registere seg, sier han. 

Prisen på abonnementet kommer til å koste 149 kroner i måneden, men avisa går ut med et kraftig redusert tilbud til én krone for tre måneder. 

Planen er å bruke penger på å markedsføre den nye lokalavisa fremover og det er allerede hyret inn et eksternt byrå som heter Stories Media.  

- Vi skal markedsføre oss heftig fremover. Det skal godt gjøres ikke å få med seg dette, hvis du bor Oslo, sier han. 

- Hvem blir hovedkonkurrenten? 

- Vi har ingen hovedkonkurrent bortsett fra folks tid, men det skal ikke forundre meg om det dukker opp noen, sier han.