Oppdatert 09.00 1. februar. Partene er fortsatt i dialog, ifølge TV 2.

- Vi har en pågående dialog med TV 2, men kommer ikke på nåværende tidspunkt til å gå inn på detaljer rundt dette. Skulle det skje endringer som påvirker våre kunder kommer vi selvsagt til å informere om dette så snart som mulig, svarer PR- og kommunikasjonssjef i Allente, Maja Wikman Ulrich, til Kampanje søndag kveld.

I en oppdatering på TV 2s egne nettsider skriver kanalen søndag at kanalen har ligget i forhandlinger med den nye satellitt-TV-giganten Allente, som er det nye sammenslåtte selskapet bestående av Canal Digital og Viasat, men at det nå ser mørkt ut med tanke å bli enige om en ny distribusjonsavtale.

Dermed er det mer TV-trøbbel på gang for TV 2 som lå i en fem uker lang bitter konflikt med telegiganten Telia i fjor vår. Den gangen var det samtlige TV 2-kanaler som ble rammet og som gikk i svart, mens det i forhandlingene med Allente kun er snakk om sportskanalene til TV 2.

- TV 2 har forhandlet gjennom lang tid med Allente, selskapet som eier satellittselskapene Canal Digital og Viasat, om en fornyelse av avtalen om Sport Premium, skriver TV 2.

- Avstanden er fortsatt stor
Allentes avtale om å tilby Sport Premium til sine satellittkunder løper til og med 31. januar 2021, altså ved midnatt.

- TV 2s avtale med Allente om rettighetene til å sende TV 2 Sport Premium utløper 31. januar. Vi har gjennom lang tid forhandlet om en ny avtale uten å komme i mål. Det er fortsatt noen timer igjen av dagen og det er dialog mellom partene. Vi jobber frem til fristen selv om avstanden fortsatt er stor, sier TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til Kampanje. 

Allente så dagens lys da Telenor og Nordic Entertainment Group bestemte seg for å slå sammen sine TV-distribusjonsselskaper Canal Digital og Viasat et nytt selskap bestående av hele 450.000 kunder 

Les også: Canal Digital og Viasat slår seg sammen - skal hete Allente

Avtalen løper ut ved midnatt
TV 2 hevder videre at de flere ganger under forhandlingene «akseptert» å forlenge fristen for utløp av avtalen, slik at seerne ikke skulle bli rammet.»

- Det er stor sannsynlighet for at TV 2 Sport Premium ikke lenger er tilgjengelig hos Canal Digital Satellitt og Viasat fra og med mandag 1. februar, avslutter TV 2 i sin kundeinformasjon.

Les også: Nordens nye TV-gigant har tapt 50.000 kunder så langt i år

Kostbar TV-sport
TV 2 Sport Premium er de dyreste kanalene man kan abonnere på som betal-TV-kunde og det er på disse kanalene de norske TV-seerne blant annet kan følge den engelske seriefotballen Premier League.

Allente er i dag det TV-selskapet som har den dyreste TV-fotballen etter at TV 2 satte opp prisen ut til distributørene fra 499 til 699 kroner i fjor høst. Allente svarte den gang med sette opp prisen på Premier League-tilbudet tilsvarende, selv om flere andre TV-distributører valgte å legge seg på et lavere nivå.

Prisen til Allente var eksempelvis over 200 kroner mer enn eksempelvis Telia. 

Les også: Canal Digital-kundene må ut med 200 kroner mer i måneden enn Telia-kundene for Premier League.

PR-sjef i Allente:

Maja Wikman Ulrich er kommunikasjonsdirektør i Allente, som er navnet på det sammenslåtte selskapet, bestående av Canal Digital og Viasat.