HBO Europe henter inn TV 2s dramasjef Christopher Haug. Han blir sjef for utviklingen av dramaserier på den Warner-eide strømmetjenesten.

- Etter å ha bygget opp TV 2s dramasatsning over ti år, er det selvfølgelig vemodig å forlate alle de gode og dyktige kollegene. Det har vært en fantastisk tid med mye bra drama. Nå venter nye utfordringer med å bygge videre på utviklingen av HBOs originalproduksjoner i Norden. Jeg føler at jeg har signert med verdens beste leverandør av serier, og går løs på oppgaven med ydmykhet og stolthet, sier han.

Haug er i tillegg til stillingen som dramasjef i TV 2 også en erfaren TV-manusforfatter. Han begynte sin profesjonelle karriere som produksjonsassistent for «Mot i Brøstet.» Deretter jobbet han som manuskoordinator på «Syv Søstre», og ble etter dette med på å starte opp «Hotel Cæsar» samt medvirket i serier som «Det tredje øyet», «Hvaler», «Andra Avenyen», «Kaptein Sabeltann», «Spesialenheten», «Lilyhammer» og «Helt Perfekt».

Haug vil rapportere til Christian Wikander som er bestiller og ansvarlig for originale serier.

- Jeg er stolt over å nå kunne inkludere Christopher og Hege i teamet. De har begge betydelig erfaring innen nyskapende arbeid med serier, både innen utvikling og produksjon. Jeg mener at nøkkelen til ekspansjon i Norden er å utvikle mer lokalt innhold. Hege og Christopher vil bidra til at vi får økt kompetanse på dette området, sier Christian Wikander i en melding.

Ansetter Exit-produsent
I tillegg henter også HBO Europe inn Hege Skjerven Clausen som produsent. Hun har over 25 års erfaring med TV-produksjon. Etter flere år som produsent for Rubicon TV, gikk hun videre til å bli utviklingssjef for produksjonsselskapet Fremantle. Hos Fremantle skapte og produserte hun NRKs suksessdrama «Exit», før hun så produserte komidramaet «Aldri Voksen» for Feelgood Scene Film og TV AS og Discovery Networks.

Hun kommer til HBO fra Motion Blur hvor hun for øyeblikket produserer en Netflix Original thrillerserie

- Da Sopranos, Six Feet Under og Sex and the City ble lansert av HBO sent på 90 tallet fikk jeg stor respekt for hva kanalen leverte av innhold. Så at jeg nå skal være en del av HBO og det Nordiske teamet er en oppgave jeg trer inn i med stor ydmykhet. Norge har utrolig mange dyktige serieskapere og solide produksjonsselskap som leverer svært god kvalitet på både drama og dokumentar. Så jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på alle oppgavene jeg har foran meg, sier Clausen.

Både Haug og Clausen vil være basert i Oslo, og vil være ansvarlige for utvikling og produksjon av innhold for HBO Europe.

- En bra ansettelse
Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 gratulerer Christopher Haug med ny jobb.

- Først og fremst vil jeg gratulere HBO og Christopher. Jeg heier på flinke folk og takker for en fantastisk innsats i TV 2. Dette er en bra ansettelse av HBO, sier hun til Kampanje.

Hun har ingen umiddelbar arvtaker som dramasjef klar.

- Vi skal ha mer drama i TV 2 og vi er allerede en større gruppe med dedikerte folk som jobber med drama, og så må vi se litt etter hvert når Christopher slutter om vi skal ha flere folk. Men vi kommer nok til å gå ut og rekruttere, sier hun.

- Hva tenker du om at mye norsk TV-kompetanse nå samler seg hos internasjonale konkurrenter til TV 2?

- Vi ønsker konkurransen velkommen og jeg forstår at de ser at norsk innhold er utrolig interessant. Jeg tror vi skal stå godt i den konkurransen. Det er så mange historier som kan fortelles og vi i TV 2 skal fortelle dem fra vårt norske perspektiv. Jeg er trygg på at TV 2 og de norske kringkasterne vil ha en helt annen kraft hvis vi bare samler oss.

Exit-skaper:

Hege Skjerven Clausen har jobbet i flere norske TV-produksjonsselskaper som blant annet Fremanlte hvor var med å lage seersuksessen Exit. Nå melder hun overgang til HBO Europe.