Det danske mediekonsernet Egmont, som blant annet eier norske TV 2 og magasinforlaget Story House Egmont i Norge, legger mandag morgen frem et solid resultat før skatt på 908 millioner kroner. Det er klart bedre enn på samme tid i fjor da tilsvarende resultat var på 790 millioner kroner.

Omsetningen endte på 16,5 milliarder kroner, og det var svakt ned fra rekordomsetningen på 16,6 milliarder kroner i 2019 Totalt omsatte Egmont for 20,1 milliarder kroner om en tar med omsetningen fra Egmonts mange selskaper som ikke er konsolidert i regnskapstallene.

Les også: Koronakrisen gir omsetningsfall for TV 2

- Jeg er stolt av måten vi har taklet et utfordrende år på. Vi står sterkt som mediegruppe og samtidig fortsetter veksten i våre digitale virksomheter. Vi har lykkes med vår digitale transformasjon og strategi, som er basert på at folk vil strømme mer, spille mer og handle mer på nettet. Det ble ytterligere akselerert under korona. Vi forventer vekst og ytterligere investeringer i 2021, sier Egmonts konsernsjef Steffen Kragh.

Det krevende koronaåret slo også hardt inn på den danske mediegiganten med sine storfilmer i Nordisk Film, TV 2, bokutgivelser og magasiner.  Nedstengingen av Nordisk Films kinoer i Norge, Danmark og Sverige samt restriksjoner på grunn av Covid-19 medførte et tap på cirka 900 millioner kroner i omsetning og et stort millionunderskudd for kinoene til tross for støtte fra offentlige kompensasjonsordninger.

Les også: Omsetningsfallet i Story House Egmont flater ut: - Har klart å snu utviklingen

Derimot var det en omsetningsvekst på totalt cirka en milliard kroner i en rekke av Egmonts øvrige virksomheter. Egmont har de siste årene satset voldsomt innenfor områder som e-handel, dataspill, digitale byråer og digitale bøker, som alle viste solid fremgang.

- Jeg er imponert over våre medarbeideres ambisjoner og innovasjonskraft da Covid-19 brøt ut. De var raske til å omstille seg og fortsette med å være svært kreative, fornyende og levere viktig journalistikk og aktuelt innhold, sier Kragh. 

For Egmont er det også et litt spesielt år da selskapet feirer sitt 100-årsjubileum som næringsdrivende stiftelse. Som alltid deler mediekonsernet ut en stor sum penger ut for å hjelpe utsatte barn og unge så vel som filmtalenter. Totalt deler Egmont ut 130 millioner kroner denne gangen. 

Her kan du se en video der Steffen Kragh, den danske konsernsjefen i Egmont, presenterer tallene for 2020. 

Her kan du se alle tallene til Egmont-konsernet for 2020. Alle tall i MNOK. 

Egmont 2020 2019 Endring i %
Omsetning 16.503 16.563 0
Driftsresultat 2.404 2.458 - 2
Resultat før skatt 908 790 + 14