TV 2 kaster ikke bort tiden og fyrer allerede i årets første TV-helg opp noen av sine aller største satsinger denne sesongen. Lørdag kveld var det premiere på «Hver gang vi møtes» og programmet har så langt blitt sett av 667.000 seere. Tallene baserer seg både på den lineære seingen og den digitale, og samlet var dette en oppgang fra i fjor. Den gang var 626.000 seere som fikk med seg sesongpremieren i løpet av åpningshelgen.

- Vi er veldig fornøyde med premieretallene, men vi er veldig lei oss for at ikke alle seerne var med oss. At det går litt ned på førstegangseeingen setter vi på Telenor-kontoen, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

Les også: Svarte skjermer på julaften for over en million TV-seere - TV 2 og Telenor er fortsatt ikke enige

- Veldig frusterende
For ser en på de lineære tallene isolert ble programmet sett av 391.000 seere lørdag kveld, noe som ga en andel på 29,7 prosent i målgruppen 10-79 år. Det var en nedgang fra tilsvarende sending i fjor som ble sett av 456.000 seere.

Distribusjonskonflikten fortsetter nemlig å rulle noen som betyr at rundt 550.000 husholdninger har mistet muligheten til å se TV 2s kanaler lineært.

- Vi skulle så gjerne hatt med oss alle seerne, men på grunn av konflikten med Telenor så er det mange som ikke lenger har tilgang til innholdet vårt. Det er selvfølgelig veldig frustrerende, sier Haldorsen. 

- Vi har en veldig sterk sesong
Hun mener årets seertall likevel viser at engasjementet for «Hver gang vi møtes» er stort, og større enn på samme tid i fjor. 

- Slik vi tolker tallene så mister vi litt færre seere enn konflikten med Telenor representerer, og det er jo på en måte bra. Men samtidig er det også en veldig fortvilende situasjon. Vi får mange henvendelser om dette og vet at programmer som «Hver gang vi møtes» engasjerer TV 2s publikum, sier hun.

- Basert på dagens tall ligger det an til å bli en sterk sesong av «Hver gang vi møtes»?

- Ja, alt tyder på det og det er veldig gøy. Vi har en veldig sterk sesong på gang med en ekstra artist og en helt spesiell blanding av musikere. Vi føler vi har vært ganske modige i år og satset sterkt på musikere som kanskje er litt annerledes enn de som har vært med i tidligere sesonger, sier hun.

Denne gangen møtes artistene Maj Britt Andersen (65), Myra (27), Anna of the North (32), Øystein Greni (47), Jarle Bernhoft (45), TIX (28), Arif (35) og Stig Brenner (31) for å hedre hverandre, omgitt av naturen på Kjerringøy i Nordland.

Ny premierer venter
Nå stålsetter programredaktøren seg for noen svært viktige TV-uker med premierer på store dragere som «The Voice», «Farmen Kjendis» og etter hvert «Kompani Lauritzen.»

- Selv om mange har kommet seg over på TV 2 Play, så vet vi at mange av kjerneseerne våre vil se dette når det går lineært, sier Haldorsen.