Saken oppdateres.

Telenors TV-virksomhet stod i en strid storm på slutten av fjoråret da telegiganten kranglet om pris og betingelser med TV 2. 3. desember endte det i brudd og svarte skjermer og det var først langt ut på nyåret at partene landet en ny avtale.

Les også: TV 2 og Telenor enige om ny avtale - avslutter TV-konflikten

Den ferske kvartalsrapporten viser at denne type konflikter ikke får så mye å si for TV-distributørene. Kun 6.000 kunder forsvant i løpet av fjorårets fjerde kvartal og selskapet omtaler ikke TV-konflikten i rapporten.

Faller er også på linje med den generelle nedgangen Telenor har opplevd på dette forretningsområdet de siste kvartalene.

Ser en på året under ett så falt antall TV-abonnenter med 28.000 kunder med det største fallet i andrekvartal i fjor, men Telenor er fortsatt landets største TV-distributør med hele 562.000 kunder. Erkerivalen Telia derimot gikk i januar ut med sine tilsvarende tall og de viste en vekst i antall TV-kunder på 8.000. 

Les også: Telia henter flere nye TV-kunder

Den største TV-distributørene lekker dermed kunder til andre aktører på markedet som Telia og Altibox, og Telenor må se inntektene fra TV- og internettvirksomheten falle med nesten 90 millioner kroner på årsbasis fra 1,71 milliarder kroner til 1,62 milliarder kroner i 2021. 

Også antallet internettkunder falt og det med 47.000 kunder. Telenor hadde ved utgangen av fjoråret 743.000 internettabonnement.

Telenor la fram både årsresultatet for 2021 og kvartalsresultatet for fjerde kvartal onsdag morgen. Telenor hadde en omsetning på 28,15 milliarder kroner for fjerde kvartal, ned fra 29,3 milliarder i samme kvartal i fjor.

Brutto driftsresultat for fjerde kvartal faller til 10,51 milliarder, fra 15,37 milliarder og administrerende direktør Sigve Brekke sier i en pressemelding at Telenor i 2022 forventer lav ensifret prosentvis vekst i tjenesteinntekter og driftsresultat som foregående år eller noe høyere.

– Når vi går inn i 2022, vil vi fortsette vi å prioritere vekst gjennom å utforske muligheter «Beyond Connectivity», skape ledende aktører gjennom partnerskap i Asia og videreutvikle infrastrukturposisjon i Norden, sier Brekke.

Her kan du se alle tallene til Telenor Norge for hele fjoråret. Alle tall i MNOK, 

Telenor Norge 2021 2020 Endring i %
Omsetning 25.362,0 26.307,0  
Driftsresultat 4.987,0 5.023,0