Torsdag morgen kunne TV 2 avsløre at Bernt Hulsker har blitt politianmeldt etter det han selv karakteriserer overfor TV 2 som «forferdelig oppførsel» på en jobbfest. Det er dørvakten på utestedet hvor jobbfesten fant sted som har anmeldt Hulsker for vold og rasisme, ifølge TV 2.

Det var TV 2 som var først ute med saken og detaljene i anmeldelsen, det til tross for at Hulsker er best kjent gjennom mediene VG og VGTV, og er signert mediehusets eget influencerbyrå Max Social.

Nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, skriver til Kampanje på e-post at årsaken til at TV 2 kunne være først ute med detaljene i saken var fordi jobbfesten ikke var et arrangement som nyhetsredaksjonen i VG var deltakere på.

- VGs nyhetsredaksjon har ikke deltatt på arrangementet som her omtales. Dette er to ulike selskap, der Max Social er et profilbyrå eid av VGTV. Reporterne og lederne som har fulgt opp saken har ikke hatt annen tilgang til informasjon enn den journalister i andre redaksjoner har hatt, og vi har vurdert opplysningene og sakene våre på vanlig måte, sier Håndlykken.

12. april la Bernt Hulsker ut en beklagelse på sin Instagram-profil, uten å gå i detalj i hendelsen som gjorde at han ble sykmeldt noen uker tidligere. Beklagelsen fikk bred omtale i norske medier, men utløste også spørsmål om hvorvidt VG ville følge opp dekningen av sin egen kjendis, blant annet fra Schibsted-kollega og programleder i «Aftenpodden» Lars M. Glomnes på Twitter:

- Har jobbet på ordinært vis
Håndlykken skriver at de ikke har behandlet Hulsker-saken noe annerledes enn andre saker.

- Vår Rampelys-avdeling har jobbet med saken på helt ordinært vis. Alle våre redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig, og følger de samme nyhetskriterier som ved andre saker. Vi er også opptatt av å være åpne om at Hulsker er en del av Max Social, som er et datterselskap i VGTV AS, som igjen er eid av VG. Det er viktig for oss at det skal være full transparens for våre lesere og derfor ligger det et eget punkt i alle sakene vi publiserer der dette framkommer, skriver hun.

- Er det vanskeligere å ta tak i saken for dere siden Hulsker er en del av Max Social og er en VGTV-profil?

- VG har jobbet med denne saken på vanlig vis, og der vi som i alle andre saker trenger tilstrekkelig informasjon for å kunne publisere og der vi vurderer hvilke opplysninger vi mener har offentlig interesse. Vi har også publisert flere saker før TV 2s publisering i dag.

- Behandler VG egne profiler på samme måte som eksterne kjendiser? 

- VG skriver om profilene tilknyttet Max Social på lik linje med alle andre kjendiser, der de både får de samme kritiske spørsmålene og der vi vurderer sakene ut fra samme nyhetskriterier.

- Hvorfor refererte dere ikke til detaljene i anmeldelsen i den første sitatsaken som ble lagt ut? 

- Vi jobbet for å få en bekreftelse fra politiet på forholdet og oppdaterte sakene når vi fikk mer informasjon, fortsetter hun.

Usikker TV-fremtid 
Hulsker var i en årrekke profesjonell fotballspiller, men har de siste årene for alvor blitt kjent for allmenheten gjennom en rekke TV-opptredener. I tillegg til sine mange bidrag i VGTV har også Hulsker dukket opp hos andre TV-kanaler. Blant annet som programleder i Nent-programmet «Fangene på fortet» og som fotballekspert i Discoverys Obosliga- og eliteseriestudio.

VG melder tirsdag at han ikke lenger kommer til å være programleder i Nent-programmet «Fangene på fortet» som en direkte konsekvens av handlingene på jobbfesten. Nent har ikke bekreftet dette overfor Kampanje da de ikke ønsker å bekrefte om det kommer en ny sesong av programmet.

Kampanje har også vært i kontakt med Discovery angående hans fremtid som fotballekspert hvorpå de har sagt at de vil vurdere hans deltakelse som ekspert når han blir friskmeldt.

Kampanje har ikke lyktes med å komme i kontakt med Bernt Hulskers manager Vilde Kristine Darvik i dag.

Les også: Usikker TV-fremtid for Bernt Hulsker på Discovery